DSVP, NSV'46, Dennis van den Ing, 0172SPORT

Ongeïnspireerd NSV’46 geeft niet thuis

Pijnakker | Vooraf waarschuwde trainer Dennis van den Ing zijn ploeg nog dat tegenstander DSVP er vol op zou klappen gezien hun stand in de tweede periode. Dit was blijkbaar aan dovemansoren bestemd. Van den Ing zag zijn ploeg een uiterst kansloze wedstrijd spelen…

Al na negentig seconden spelen liep de Noordense formatie achter de feiten aan. Jelle Verlooij was zijn man kwijt en deze kon bij de tweede paal een voorzet geheel vrij achter een verbouwereerde Bas Kalshoven knikken. Een reactie vanuit het Noordense kamp kwam er niet. Het was allemaal heel magertjes en vooral voorin gaf men niet thuis. Van den Ing zag het allemaal met lede ogen aan. ‘We kunnen er heel lang over lullen maar we hadden vandaag geen recht op ook maar een puntje. We hebben over de gehele negentig minuten niks gecreëerd, nul, nada. Het was vandaag dramatisch vanaf de eerste minuut’, aldus een zeer teleurgestelde oefenmeester.

‘We hebben over de gehele negentig minuten niks gecreëerd, nul, nada.’

Dennis van den Ing – Trainer NSV’46

Toen na een klein half uur Jelle Schutter het veld moest verlaten nadat hij de vrij zwaarlijvige Edward Jones op zich had gekregen zette Van den Ing het iets om, maar ook dit mocht niet baten. ‘We speelden vandaag alles door de as, en dan vooral ballen vanuit onze laatste linie. Zij hadden daar twee spelers staan van naar ik geloof twee meter één en twee meter twee, dat was voor hun appeltje eitje natuurlijk. We misten vandaag de creativiteit om hier iets anders op te verzinnen.’

De rust werd bereikt met een 0-1 stand en tijdens de rust probeerde Van den Ing te repareren wat er nog te repareren was maar wederom begon zijn ploeg dramatisch. Na amper vijf minuten in de tweede helft keek het tegen een 0-2 achterstand aan toen Jones van dichtbij hard binnen volleerde. In de drieënzestigste minuut leek het er even op dat het toch nog een wedstrijd zou gaan worden. Cas van der Hoorn mocht het vanaf een meter of twintig proberen nadat Robin van Koert twee eerdere pogingen vanuit een vrije trap op het nabij gelegen parkeerterrein zag belanden. Van der Hoorn had zijn vizier wel goed staan en schoot de bal onhoudbaar langs goalie Rick Groen. Maar NSV’46 was deze zaterdag niet bij machte het DSVP echt lastig te maken. In de tachtigste minuut was het definitief over en uit. Quinn Cordes leek een aanval met een knappe ingreep onschadelijk te maken maar verdedigde vervolgens zeer ongelukkig uit en leed pijnlijk balverlies wat de derde tegentreffer én tevens de einduitslag betekende.