Degradatiezorgen nemen toe bij TAVV

Berkel | Voor TAVV was de uitwedstrijd bij Berkel van levensbelang. Bij een overwinning zou men het gat verkleinen tot twee punten en aansluiting vinden met de tegenstander uit Lansingerland. Een nederlaag zou wel eens desastreus kunnen zijn in de strijd tegen degradatie, aangezien het gat dan maar liefst acht punten zou worden. TAVV wist dus waar het aan begon in Berkel.

Stan Smoorenburg keerde terug in de basis na het uitzitten van een schorsing. Chiel Konings was daarentegen niet van de partij in deze ‘zes punten wedstrijd’. Berkel begon beduidend beter aan de wedstrijd. Nadat het een drietal mogelijkheden had laten liggen, werd na een half uur spelen de score alsnog geopend. Vanaf twintig meter mocht er ongehinderd aangelegd worden en het schot vloog als een granaat achter de verbouwereerde Edwin Pieterse: 1-0. TAVV was blij dat het met deze kleine achterstand de rust bereikte.

In de rust werd Boris Zornig vervangen door Luke van Veen en niet veel later mocht de van een blessure teruggekeerde Donny van der Neut invallen voor Mitchel van Wijk. Bij zijn eerste balcontact was Van der Neut direct dicht bij de gelijkmaker. Echter schoot hij in vrijstaande positie net langs de verkeerde kant van de paal.

‘De eerste helft was niet goed van onze kant, het was slap en we waren overal een stapje te laat’

Kevin van Wijk – Verdediger TAVV

TAVV wilde wel, maar kon niet echt. Het werd alleen via Randy Verwoerd en Yassine El Mariami nog tweemaal gevaarlijk uit een vrije trap. De keeper van Berkel hield echter zijn doel schoon. Aan de andere kant kreeg Berkel nog wel een aantal kansen, maar ook Pieterse werd niet meer gepasseerd. Door de nederlaag wordt het voor TAVV een nog lastiger karwei om handhaving in de tweede klasse te realiseren.

Linksback Kevin van Wijk – die speciaal voor deze ‘degradatieclash’ op en neer reed van een weekend weg met zijn gezin – stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ‘De eerste helft was niet goed van onze kant, het was slap en we waren overal een stapje te laat. In de tweede helft hadden we wat aanpassingen gedaan en het omgezet naar 4-4-2. We spraken af om met druk vooruit te gaan voetballen en toen kwamen we er wat meer aan te pas. Alleen is Berkel een fysieke ploeg, daar legden we het een beetje tegen af.’

Edwin Pieterse; Boris Zornig (46. Luke van Veen), Lars van der Pijl ©, Jesse Modderaar, Kevin van Wijk; Nick Straver, Stan Smoorenburg (80. Leon de Lange), Randy Verwoerd; Mitch Keijzer, Mitchel van Wijk (60. Donny van der Neut), Yassine El Mariami

Archieffoto: Kees Verhaar