De Sportverkiezing Nieuwkoop, 0172SPORT

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De voorgedragen organisaties

Nieuwkoop | Regelmatig zullen wij u op de hoogte houden omtrent De Sportverkiezing Nieuwkoop op deze website. Per categorie zullen wij de voorgedragen sporters en organisaties nader belichten. In onze tweede aflevering stellen wij de voorgedragen organisaties aan u voor. Vier organisaties uit de gemeentelijke sportwereld met allen hun eigen bijzonderheden. Een overzicht van de voorgedragen organisaties:

LTV Zevenhoven, Open Toernooi Commissie
Deze Open Toernooi Commissie heeft in 2018 voor de achtste keer op rij, een topprestatie neergezet. Het Open Toernooi Zevenhoven 2018 kende, mede door de enkelspelen uit het programma te halen, het grootste aantal deelnemers ooit, terwijl er geen inschrijvers uitgeloot hoefden te worden. Het team zorgt niet alleen voor sportieve prestatiemogelijkheden met dit toernooi. Het team zet daarnaast een gezellige week neer die zijn weerga niet kent. Op het terras, in het clubhuis en langs de banen is het alle avonden een drukte van belang. Ook wordt er een goed bezochte feestavond georganiseerd. Jaarlijks is er een thema dat voor extra sfeer en gezelligheid zorgt.

Zwemvereniging De Plas
Voor wedstrijdzwemmen, trimmen, conditiezwemmen, triatlon en waterpolo kan men bij deze veelzijdige vereniging terecht. Jaarlijks organiseren zij de zo onderhand klassiek geworden ‘Zes Uur van Nieuwkoop’ waarbij men in estafettevorm een zo groot mogelijke afstand moet zien te maken. Het prestatieve en het recreatieve gaan bij deze club hand in hand. Kortom: een voordracht waard.

Manege Vosseburch
Van ponystappen naar wedstrijden paardrijden, groeps- en privélessen, lessen speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en een ruitershop; dit alles is te vinden aan de Langeraarseweg in Langeraar. Zelfs de paarden krijgen daar de mogelijkheid om van hun oude dag te kunnen genieten. Kinderpartijtjes, vakantie-activiteiten en workshops; ook dit is allemaal mogelijk. Een zeer breed scala aan mogelijkheden voor de échte paardenliefhebbers.

RTCN
De Recreatieve Toer Club Nieuwkoop organiseert al sinds jaar en dag toerfietstochten voor hun leden. Ook kan men als niet-lid gebruik maken van hun faciliteiten door middel van de navigatiebestanden, welke terug te vinden zijn op de website van de club. Negen tochten werden er georganiseerd met een minimum van veertig kilometer tot een maximum van honderdvijfentwintig kilometer. Er is een groei waar te nemen in het ledenaantal en dus in het aantal deelnemers in hun tochten.

DSVP, NSV'46, Dennis van den Ing, 0172SPORT

Ongeïnspireerd NSV’46 geeft niet thuis

Samenvatting VV Sportief – SC Woerden