Onfortuinlijk Zevenhoven lijdt geflatteerd verlies

Harmelen | In de topper tegen het sterke SCH’44 was vooraf één ding duidelijk. Zevenhoven moest in topvorm verkeren en alles moest deze middag meezitten. De ploeg speelde een prima wedstrijd, maar geluk had het allerminst. Een ongelukkige handsbal in de achtentwintigste minuut – die tot ieders verbazing bestraft werd met een penalty – bleek bepalend voor het verdere wedstrijdverloop.

De wedstrijd Chelsea – Ajax leerde ons dat een handsbal binnen het zestienmetergebied een overtreding betekend, of je het er mee eens was of niet… Eindelijk was er dan duidelijkheid. Maar wie anderhalve week later voor de buis zat voor Liverpool – Manchester City weet inmiddels dat een handsbal in het strafschopsgebied nog steeds wordt beoordeeld op basis van willekeur van de scheidsrechter, het bewijs werd afgelopen zaterdag nog maar eens geleverd. Robert Mooren sprong omhoog bij een hoge voorzet, kreeg de bal ongelukkig tegen de onderarm en op basis van het luide appelleren van SCH’44 besloot de warrige leidsman van deze middag de bal op de stip te leggen. De penalty die volgde werd onder doelman Jordy Aartman binnengeschoten: 1-0.

In de fase voorafgaand aan deze goedkope penalty was Zevenhoven de betere ploeg, het jaagde op de ploeg uit Harmelen alsof het aangeschoten wild was en zorgde er op die manier voor dat de thuisploeg veelvuldig naar achteren moest spelen of de lange bal moest hanteren. Kansen bleven lang uit, maar na de 1-0 klopte Zevenhoven steeds nadrukkelijker op de deur. Danillo Boon zag een prachtige vrije trap maar net naast het doel zeilen en een kopbal van Marco Pellegrom belande bijna in de kruising. Eind eerste helft liepen de gemoederen even hoog op in een helft die hard was maar zeker niet gemeen. Nick Vis maakte op de helft van de tegenstander een veel te harde sliding die hem niet in dank werd afgenomen, binnen enkele seconde stonden alle spelers van de thuisploeg inclusief de bankzitters met verhitte gezichten om hem heen. De onverstoorbare rechterverdediger keek in eerste instantie wat verbaast om zich heen, geschrokken van alle commotie haalde hij vervolgens opgelucht adem toen hem slechts de gele kaart werd getoond.

‘We zijn deze middag echt wel getest, Zevenhoven heeft weer een leuk team met een positieve spelopvatting. Wij zijn volwassener, raken niet snel in paniek en hebben uiteindelijk terecht gewonnen.’

Renato Dijksterhuis | Trainer SCH’44

In het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Zevenhoven bleef zijn tegenstander afjagen, de thuisploeg raakte hier overigens zelden van in de war maar creëerde hierdoor ook weinig kansen. De stugge achterhoede van SCH’44 gaf daarentegen niets weg, legde Marco Pellegrom aan de ketting en wachtte geduldig op de kans die de wedstrijd zou gaan beslissen. In de zeventigste minuut, toen de krachten van de bezoekers wat afnamen, was het raak en viel de definitieve beslissing na een prima uitgespeelde aanval. Natuurlijk werd stormram Sjoerd Zuijdervliet naar voren gemanoeuvreerd, maar de inmiddels geblesseerde aanvoerder kon dit keer geen potten breken en werd eerder node gemist in zijn achterhoede waar teveel ruimte werd weggegeven aan de inmiddels ontketende thuisploeg. Jordy Aartman timede verkeerd bij een lange uittrap van de sterk spelende SCH keeper, waardoor de bal over hem heen werd gelobd. De 4-0, die vlak voor tijd viel, was meer voor de statistieken en zorgde voor een geflatteerde nederlaag voor de ploeg van Chris Snatersen die zich deze middag kranig weerde tegen een ploeg die zonder discussie kampioen zal gaan worden in deze vierde klasse.

Snatersen baalde na afloop: ‘Jammer voor de wedstrijd dat SCH in een zetel werd geholpen, we kregen in de eerste helft een paar mooie kansen maar wisten helaas niet te scoren. De tweede helft hadden we het moeilijk en konden we niet meer hetzelfde brengen als in de eerste helft en verlies je uiteindelijk geflatteerd. Ik vond dat we een punt verdiend hadden deze middag’