0172SPORT, NSV'46 - Bodegraven, Robin van Koert

NSV’46 pakt ook thuis tegen Bodegraven de volle buit

Noorden | Voor de ploeg van trainer Dennis van den Ing stond dit weekend de wedstrijd tegen Bodegraven op het programma. Beide ploegen hadden reeds twee keer de volle buit gepakt maar de verwachting vooraf was dat de thuisploeg niet al te veel moeite zou gaan krijgen met de Bodengravers. Het liep toch even anders ondanks het veldoverwicht en de vele kansen…

NSV’46 startte zeer goed aan de wedstrijd en wist het publiek te vermaken met mooie en snelle combinaties. Het regende kansen maar het vizier van de voorwaartsen stonfd nog niet goed afgesteld. Bodegraven kon slechts toekijken en proberen met een counter eruit te komen. Maar ook die uitbraken werden telkens in een zeer vroeg stadium vakkundig teniet gedaan door de Noordense defensie.

In de achtentwintigste minuut viel de verdiende voorsprong, Robin van Koert was de gevierde man. Niet lang daarna tikte Lars de Jong een vrije trap van Daan Koot binnen maar een vlagsignaal volgde en werd – volkomen onterecht – geannuleerd. De grensrechter zou er niet voor de laatste keer deze middag naast zitten helaas… Bij ieder gevaarlijk moment ging de vlag richting hemel en bijna altijd ging de arbiter er in mee. De Noordenaren hebben nog wel eens moeite om de frustraties de vrije loop te laten in dit soort gevallen maar dit weekend lieten ze zich niet van de wijs brengen.
Vlak voor rust was het wederom Van Koert die de score verdubbelde. Een voorzet van Kamiel Disseldorp werd slecht verwerkt door de Bodegraven-goalie en bood zo de Noordense goalgetter een niet te missen kans.

Na de thee ging de thuisploeg op zoek naar de derde goal om het duel vroegtijdig te beslissen. Het mocht een wonder heten dat Bodegraven deze Noordense storm doorkwam zonder dat het een keer of vier extra mocht gaan aftrappen.
Bodegraven kwam er in deze fase ook eenmaal uit en dit betekende ook direct de aansluitingstreffer. Vanuit buitenspelpositie werd een Bodegraven-speler weggestuurd, maar hij mocht – ondanks het vlagsignaal van de Noordense grensrechter – toch door en wist de 2-1 te noteren.
Van Koert zag het hierna helemaal misgaan bij zijn ploeg. ‘We hadden het duel natuurlijk allang en breed beslist moeten hebben maar na de tegengoal waren we het een fase helemaal kwijt. Het werd echt even paniekvoetbal en dat resulteerde zelfs in de gelijkmaker.’ Slechte communicatie op de linkerflank tussen Disseldorp en Cas van der Hoorn was de aanleiding voor de gelijkmaker. En zo stond er na vijfenzeventig minuten in eens 2-2 op het scorebord.

‘Uiteindelijk winnen we door een makkelijk gegeven strafschop’

Robin van Koert | Maker van alle Noordense doelpunten

De Noordenaren bleven aandringen en herstelde zich enigszins van deze zwakke fase. Acht minuten voor tijd vond het uiteindelijk alsnog de winnende treffer, zij het enigszins fortuinlijk. Invaller Mitchel Pijpers kwam aan de rechterkant door en schoot van dichtbij het leer tegen de hand van een Bodegraven-verdediger. Het thuispubliek smeekte om een strafschop en dit verzoek werd door de warrig leidende arbiter ingewilligd. Van Koert ging achter de bal staan en schoot vanaf de stip zijn derde van de middag tegen de touwen.

NSV’46 trachtte het hierna rustig uit te voetballen maar bijna kwam Bodegraven voor een twee keer langszij. Sjoerd Tuithof gaf een totaal verkeerde breedtebal wat de aanvalsleider van Bodegraven een niet te missen kans opleverde. Marc Pieterse – de vervanger van de geblesseerde Bas Kalshoven – behoedde zijn ploeg met een puike redding voor puntverlies.
Pijpers had de marge in de slotfase moéten vergroten maar na een mooie actie van Tuithof had hij een mispeer van jewelste die naast het doel verdween.

Na afloop prees Van Koert zich gelukkig. ‘Ik vond het vandaag eigenlijk redelijk matig. We waren duidelijk de betere ploeg en kregen veel kansen maar uiteindelijk winnen we door een makkelijk gegeven strafschop.’ Door de hattrick schroefde Van Koert zijn seizoenstotaal op naar vier treffers daar waar hij voorafgaand aan het seizoen aangaf in te zetten op dertig treffers. Dat aantal heeft ie nog altijd niet uit zijn hoofd gezet bleek toen hij de vraag kreeg of hij dit aantal nog zou gaan halen. Met een dikke knipoog antowoorde hij: ‘Tuurlijk ga ik die dertig nog halen, haha!’

Bekijk hier alle uitslagen en de stand

Opstelling NSV’46:
Marc Pietersen; Perry Lok (77. Sjoerd Tuithof), Kevin Fransen, Cas van der Hoorn; Matthijs Maaien (65. Mitchel Pijpers), Michael van Koert, Daan Koot, Robbin Verhaar, Kamiel Disseldorp; Lars de Jong, Robin van Koert ©

Foto’s: Kees Verhaar. Bekijk hier alle foto’s van deze wedstrijd.

Onfortuinlijk Zevenhoven lijdt geflatteerd verlies

Nieuwkoop pakt drie punten tegen VVC na zeer bewogen weekend