NSV’46 zonder al te veel moeite langs zwak Kamerik

Noorden | NSV’46 heeft zijn tweede wedstrijd om weten te zetten in een driepunter. Kamerik leek te zijn afgereisd om in ieder geval niet te verliezen en toonde geen enkele ambitie de Noordenaren een lastige middag te gaan bezorgen.

Ten opzichte van de remise vorige week in Nieuwveen had trainer Robert Swart twee wijzigingen aangebracht in zijn opstelling waarvan één opvallende. De van sv Zevenhoven overgekomen Mika Valentijn moest zijn plek centraal achterin afstaan aan Perry Lok. Hiermee koos Swart in plaats van twee pure mandekkers (Valentijn en Stefan van Tol, red.) voor een defensie met een verdediging met een laatste man. Daarnaast brengt Lok ook wat meer voetbal van achteruit en rust aan de bal ten opzichte van de soms wat wild ogende Valentijn. Een bewuste keuze, daar de Noordenaren het spel dienen te gaan maken tegen Kamerik.

Toch was de thuisploeg de eerste helft in balbezit slordig maar omdat het weinig te vrezen had van de bezoekers had dit geen gevolgen. Na een minuut of drie werd Menno de Jong in de vijandelijke zestien getorpedeerd door Kamerik-doelman Daan van Dijk maar de bal ging tot ieders verbazing niet op de stip. NSV’46 was zoals gezegd slordig in de eindfase maar creëerde alsnog een kans of vier waarvan de grootste net voor het verstrijken van de eerste vijfenveertig minuten voor aanvaller Kamiel Disseldorp was. In het vijf meter gebied schoot hij echter op Van Dijk. Even hiervoor had ook Disseldorp een strafschop verdiend maar wederom zag de leidsman er geen penalty in.

‘Ik denk dat we vandaag wel een strafschop of vier hadden kunnen krijgen’

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol

De thuisploeg kwam na de rust goed uit de kleedkamer en in deze fase kwamen de bezoekers er helemaal niet meer aan te pas. Binnen een kleine twintig minuten tijd was het dan ook 2-0. In beide doelpunten had Disseldorp een groot aandeel. De eerste nam hij zelf voor zijn rekening, de tweede kwam voort uit een strafschop na een overtreding op de bedrijvige aanvaller. Drie keer bleek dus uiteindelijk scheepsrecht. Voor collega-spits Lars de Jong was het vervolgens een koud kunstje om de marge naar twee te tillen.

‘Na de 2-0 was het klaar en dat lag ook mede aan de zwakke tegenstander. Ik denk dat onze keeper vandaag één gevaarlijk schot op doel heeft gehad, meer niet. Het stond bij ons goed, we gaven echt niks weg. Wel moeten we zorgvuldiger zijn in balbezit, daar schortte het aan vandaag in mijn ogen. Maar voor hetzelfde geld neem je al eerder afstand, want ik denk dat we vandaag wel een strafschop of vier hadden kunnen krijgen’, keek aanvoerder Stefan van Tol terug op het duel.

De winst kwam dus niet meer in gevaar voor de thuisploeg en zo doen de Noordenaren prima mee met vier uit twee. Volgende week ontvangt men wederom op eigen terrein het zwakke Alphense Boys dat na twee wedstrijden nog wacht op de eerste punten en het eerste doelpunt. Wel kreeg men er al vijftien tegen… Een prima mogelijkheid voor de ploeg van Swart om zich definitief bovenin het klassement te vestigen.