Aarlanderveen knokt zich met 10 man langs TAVV

Ter Aar | Op een druilerige en regenachtige zaterdagmiddag was er een uur lang nauwelijks iets te beleven in de burenruzie tussen TAVV en Aarlanderveen. De toeschouwers werden in het laatste half uur echter getrakteerd op een boeiend en enerverend voetbalgevecht, waarbij de bezoekers met een man minder aan het langste eind trokken: 1-2.

Het eerste kwart van de wedstrijd was TAVV de bovenliggende partij, mede door het onrustige spel van Aarlanderveen waarbij ze ook grossierde in balverlies. Langzamerhand kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg het ook kansen om de score te openen. Jorn Poelwijk en Moussa Kalisse waren daar het dichtste bij. Ze werden beiden uitstekend bediend vanaf de flank, maar hun kopballen troffen niet het net. TAVV werd eigenlijk alleen dreigend via afstandsschoten en standaardsituaties.

‘We zijn vooral slordig in de laatste fase’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Een kwartier na rust werd door Aarlanderveen aanvoerder Thom Nouwens de ban gebroken. De vreugde was echter van korte duur toen Nouwens een paar minuten later zijn tweede gele kaart ontving. Vanaf dat moment dicteerde TAVV logischerwijs de wedstrijd en was het wachten op de gelijkmaker. Toch werd men ondanks de man meer situatie nauwelijks gevaarlijk en de gelijkmaker van Randy Verwoerd, een schitterende volley, kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen.

Met nog tien minuten op de klok hoopte TAVV door te kunnen drukken, echter was het Aarlanderveen dat toesloeg. Moussa Kalisse, de 38-jarige routinier die tot dat moment nauwelijks in het spel voorkwam, kapte zich schitterend vrij in het strafschopgebied en schoot de bal in de korte hoek binnen: 1-2. TAVV probeerde het daarna nog wel, maar Aarlanderveen hield in de slotfase de rijen gesloten. De late tegentreffer kwam TAVV dan ook niet meer te boven en over de hele wedstrijd gezien was de overwinning van Aarlanderveen ook verdiend te noemen.

‘De ontlading na de 1-2 en het laatste fluitsignaal was prachtig’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Aarlanderveen trainer Sander van Dijk was trots op zijn ploeg. ‘Deze overwinning geef ons een boost in het vertrouwen. De 1-2 was natuurlijk een prachtige goal en de ontlading na dit doelpunt en het laatste fluitsignaal was denk ik veelzeggend. De eerste 55 minuten zat de wedstrijd een beetje op slot, maar na de 0-1 en de rode kaart veranderde de wedstrijd. Met tien man hadden wij echter nog de kracht en snelheid om eruit te komen en weten we zelfs nog toe te slaan.’ TAVV aanvoerder Lars van der Pijl was vanzelfsprekend minder te spreken over de wedstrijd. ‘Het is van ons zijde vooral slordig in de laatste fase. Voorzetten komen niet aan en de mogelijkheden die we krijgen schieten we niet tussen de palen. Na de 1-1 hadden we nog goede hoop op een overwinning, maar slordig verdedigen breekt ons uiteindelijk op. Het was overigens wel een mooie goal…’, aldus een gedesillusioneerde aanvoerder.

Rodney Pater; Bjorn Valentijn (46. Jesse Modderaar), Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Randy Verwoerd; Jeffrey Pieterse, Yoeri Looyestijn, Nick Straver (61. Yassine El Mariami); Eric van der Hout (61. Donny van der Neut), Robin van Koert (76. Dorus Boddeke), Lyndon de Bruijn