Zevenhoven koestert punt tegen stug Siveo

Zegveld | De polonaise werd al bijna ingezet aan de Milandweg, de overwinning leek voor Siveo al binnen tegen het lamgelegde Zevenhoven. Toch zorgde een eigen doelpunt, in de laatste minuut van de officiële speeltijd, voor een terechte 1-1 uitslag. En daarmee haalde iedereen die de Zevenhovense geelhemden een warm hart toedraagt opgelucht adem.

Trainer Chris Snatersen had in vergelijking met vorige week weer de beschikking over de routiniers Jordy Zwart en Lennart van Zon. Daarentegen kon hij niet beschikken over de geblesseerde Maurits Splinter en de vakantievierende backs Berry Peters en Nick Vis. Toch reisden de geelhemden vol goede moed af naar Zegveld met de overtuiging om drie punten aan het totaal toe te voegen. Het bleek uiteindelijk een loodzware klus te worden.

Siveo was goed voorbereid op het bezoek uit Zevenhoven en stond verdedigend vanaf minuut één prima opgesteld. Daarnaast toonde de mannen van trainer Koos van Zoest een echte ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ die ervoor zorgde dat de kwalitatieve tekortkomingen ruimschoots werden gecompenseerd. Zevenhoven was niet bij machte om met snel en zuiver combinatievoetbal de organisatie van Siveo in verwarring te brengen, daarvoor was het spel van de bezoekers simpelweg niet goed genoeg. Na balverlies op het middenveld, waar overigens een overtreding aan vooraf ging, kwamen de bezoekers zelfs op achterstand. Siveo spits Gerwin Verlaan dribbelde het vijandelijke zestienmeter gebied binnen en speelde de bal net iets te ver voor zich uit. Martijn Brouwer leek de bal voor de voeten van de aanvaller te kunnen pakken maar liet de bal vervolgens weer uit zijn handen glippen waarna het een koud kunstje was voor Verlaan om de 1-0 aan te tekenen. Het gefrustreerde Zevenhoven regeerde zich na deze goal vooral af op de bij vlagen warrig leidende scheidsrechter Begeer, het leverde Marco Pellegrom een gele kaart op. In plaats daarvan had de ploeg zijn energie beter kunnen steken in een vlotte aanval richting het Siveo doel. Deze bleef, op een goed kans van Lennart van Zon na, uit en zodoende ging men rusten met een 1-0 tussenstand.

‘We kregen weinig ruimte om te voetballen en konden niet op tempo spelen. Siveo stond verdedigend goed en met een te laag baltempo kwamen wij er niet doorheen.’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Na rust werd het voor Zevenhoven steeds lastiger tegen het uitstekend georganiseerde Siveo. De thuisploeg bleef gedisciplineerd en goed verdedigen, en toonde ook geen enkel spoor van vermoeidheid. Nick Mooren werd nog een keer knap in stelling gebracht, maar zijn inzet ging ver over. Aan de nadere kant leek de beslissende 2-0 te vallen maar wonder boven wonder werd de bal na de binnenkant paal geraakt te hebben uiteindelijk nog voor de lijn weggewerkt door Jordy Zwart. Over geluk geen klagen dus en steeds wanhopiger gingen de bezoekers op zoek gaan naar de gelijkmaker. Net toen iedereen dacht dat een goal er voor de ploeg van Chris Snatersen niet meer inzat deze middag, werd men in de laatste minuut van de wedstrijd toch nog aangenaam verrast. Een strakke vrije trap van Lennart van Zon werd met het hoofd van richting veranderd door een Siveo speler waarna doelman Streng kansloos moest toezien hoe uiteindelijk toch de 1-1 op het scorebord verscheen.

Na afloop was aanvoerder Sjoerd Zuijdevliet duidelijk in zijn commentaar: ‘Bij ons lag het tempo te laag, speelde we niet snel genoeg van links naar rechts en kon Siveo dus overal kort op zitten. Pas in het laatste kwartier konden we ze echt onder druk zetten en kwamen zij pas in de problemen. We mogen gewoon blij zijn met een punt.’

Volgende week wacht de derby tegen buurman Nicolaas Boys. Daar waar het bier die middag rijkelijk zal vloeien zal Zevenhoven toch echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Opstelling Zevenhoven:
Martijn Brouwer; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet © (83. Mike Lenting), Jordy Zwart, Jop Vianen (46. Jesper Rijneker); Robin van Mever (62. Kjell Holt), Falco de Lange, Robert Mooren, Lennart van Zon; Marco Pellegrom, Nick Mooren

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Gerard Haak

NSV’46 zonder al te veel moeite langs zwak Kamerik

Sportief komt matig eerste kwartier niet te boven tegen Woerden