NSV’46 verrast koploper SC Woerden en pakt terecht een punt

Noorden | Waar het een aantal weken geleden in Woerden nog een vijfklapper werd in het voordeel van de blauw-witten, stond er nu een NSV’46 dat zich niet weer zo gemakkelijk naar de slachtbank zou laten leiden. Trainer Robert Swart koos daarbij ook voor een iets behoudendere speelstijl en deze tactiek betaalde zich uiteindelijk uit.

Direct na het startsignaal was het spelbeeld duidelijk; Woerden had de bal, de thuisploeg liep achteruit. De bezoekers lieten de bal snel van voet naar voet gaan en waren voornemens om zich als koploper te laten zien. Het was al vrij snel duidelijk dat het niet op zoveel weerstand van de Noordenaren had gerekend. Waar vele aanvallen spaak liepen, gingen de bezoekers steeds meer morren en hiermee hadden ze aan arbiter Nico van den Dop een verkeerde. Of eigenlijk speelden ze hem hiermee in de kaart want hij ging graag de discussies aan, strooide bij een weerwoord met kaarten en ging steeds meer op de hand van de Noordenaren fluiten. Met al het gefluit en vreemde beslissingen eiste hij vanuit de middencirkel al snel de hoofdrol op deze middag.
Halverwege de eerste helft liep de frustratie verder op toen NSV’46 op voorsprong kwam. Kamiel Disseldorp ontsnapte aan de linkerkant aan buitenspel, (de scheids negeerde terecht het vlagsignaal) behield het overzicht en bracht Lars de Jong in stelling wat de verrassende 1-0 voorsprong betekende.
Al snel moest Mika Valentijn, die door Swart als extra breker voor zijn verdediging was opgesteld, het toneel met een blessure verlaten. Het inbrengen van Daan Koot pakte allesbehalve verkeerd uit want de middenvelder bracht zeker in de eerste helft rust aan de bal waar het daarvoor allemaal zeer onrustig was.
Wel kwam Koot zeer goed weg toen hij in de opbouw de bal knullig verspeelde aan een Woerdense aanvaller die vervolgens Jeffrey Vlug oog in oog met Bas Kalshoven zette, maar de oud-prof schoot het leer naar het naastgelegen tennispark.
Woerden kreeg geen voet aan de grond tegen het goedgeorganiseerde NSV’46 en was voor de rust nog slechts eenmaal dreigend. Een afstandsschot in de vijfenveertigste minuut kwam via de onderkant van de lat tot opluchting van Kalshoven weer terug het veld in.

‘Dit is een lekker punt, en ja ik denk dat ons plan gewerkt heeft’

De keuzes van Robert Swart pakten goed uit tegen de koploper

De tweede helft begon desastreus voor de thuisploeg want de bezoekers kwamen al na drie minuten op gelijke hoogte. Kalshoven stond machteloos na een van richting veranderd schot. Op het uur spelen ging Woerden-spits Kees Jansen, die tot dan toe goed aan banden lang bij Stefan van Tol, er aan de linkerkant vandoor. Hij won het fysieke duel van de veel kleinere Jim Groenendijk en bracht de bal voor het doel waar zijn vaste bewaker Van Tol het leer onfortuinlijk achter zijn eigen doelman schoot.
Van den Dop strooide ondertussen lekker door met kaarten en zorgde er zodoende voor dat hij nooit heel lang aan de volle aandacht van de toeschouwers ontsnapte. In de zeventigste minuut kreeg NSV’46 een vrije trap na een lichte overtreding op zo’n twintig meter van het doel. Koot leek de bal in te slingeren, maar koos verrassend voor Michael van Koert die vanaf randje zestien door een woud van benen doeltreffend uithaalde, 2-2.
Direct hierna kreeg Woerden dé kans om opnieuw de leiding te nemen toen Janssen in de as van het veld werd vrijgespeeld maar Kalshoven bracht met de benen knap redding op de inzet van dichtbij.
Woerden ging op zoek naar de winnende, maar kwam zelden de frustraties jegens de leidsman te boven. Dat hij ook vele Woerdense aanvallen affloot wegens kleine overtredingen hielp daar niet bij. De tijd tikte alsmaar door in het voordeel van NSV’46 dat hier zelf handig mee omging.
In de slotfase kreeg NSV’46 nog één kans toen De Jong met een knappe steekbal Van Koert in stelling bracht, maar dit had te veel van het goede geweest, vond ook Swart die sprak van een “mooi punt”. ‘De jongens hebben er hard voor gewerkt en ja, ik denk dat ons plan gewerkt heeft. We hebben ook wel wat geluk gehad en hadden de scheids zeker niet tegen vanmiddag. Maar aan de andere kant, zij maken ook twee gelukkige treffers, tweemaal gaat de bal er via een speler van ons in. Verdedigend stond het goed, dit is een lekker punt nu op naar maandag dan wacht Zevenhoven alweer.’

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Nick Geerlof, Stefan van Tol ©, Jim Groenendijk, Robbin Verhaar; Michael van Koert, Mika Valentijn (26. Daan Koot); Jefrey van Capel (88. Robbie Geerlof), Raoul van der Zwet (82. Quinn Cordes), Kamiel Disseldorp; Lars de Jong

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 18

Voorbeschouwen met Tobias van der Voorn en Mitchel Pijpers op Zevenhoven – NSV’46