Nieuwkoop blijft nog grotere zeperd bespaard tegen Aarlanderveen

Aarlanderveen | Lange tijd was het onzeker of de wedstrijd doorgang zou vinden vanwege de gevallen neerslag. Echter deed men er in Aarlanderveen alles aan om het veld speelklaar te maken, zou werd er zelfs een tractor ingezet om het veld van het benodigde zand te voorzien. Uiteindelijk kon de bal dus toch rollen en daar was men na afloop zeker niet rouwig om.

De bezoekers kende in aanloop naar de eerste ontmoeting met de “kleine” buurman in de derde klasse nogal wat personele problemen. Michel Strating moest noodgedwongen terugvallen op jeugdige spelers die tegen een zeer geroutineerd Aarlanderveen het onderspit delfden. Nieuwkoop begon nog alleraardigst aan het duel en liet een verzorgt veldspel zien. Tot echt grote kansen leidde het balbezit echter niet en daar zat ook meteen het grote verschil met de opponent. Aarlanderveen werkte namelijk een zeer matige eerst helft af maar ging wel rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong. Zodra zij de bal in de voorste linie kregen werd het meteen gevaarlijk. Eerst was het Jorn Poelwijk op aangeven van Fahri Margoum, daarna tekende laatstgenoemde met een laag schot in de korte hoek voor de verdubbeling van de score. Bij een 1-0 stand waren de bezoekers wel heel dichtbij de gelikmaker maar vervulde Aarlanderveen-goalie Maico du Chatinier met een schitterende redding een hoofdrol.

‘Ik vond het nog een magere afspiegeling ten opzichte van de verhoudingen in het veld’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Na de rust was de veldbezetting bij Aarlanderveen een stuk beter en creëerde het kans op kans. Via Aziz El Bouazatti en Elias Karmiris stond het na vijfenzestig minuut al 4-0 en leek een monsterscore in de lucht te hangen. Uiteindelijk kende Aarlanderveen genade met Nieuwkoop en kwam men in “Aarlanderveen Oost” goed weg met een 4-1 nederlaag. De eretreffer werd twee minuten voor tijd gemaakt door Sam Vijfhuizen na een verkeerde terugspeelbal op Du Chatinier.

‘Na de 4-0 mogen we onszelf gelukkig prijzen dat de schade nog enigszins beperkt bleef’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

‘Vriend en vijand waren het er over een dat de winst dik verdiend was. Ik vond het nog een magere afspiegeling ten opzichte van de verhoudingen in het veld. Namens de spelers en de technische staf wil ik ook nog een compliment maken aan de onderhoudsploeg, die het veld toch mooi speelklaar hadden gekregen’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.

Nieuwkoop-trainer Michel Strating toonde zich na afloop een groot verliezer. ‘Dit is gewoon een heel goede ploeg, dat bovenin mee zal gaan doen. We begonnen nog wel redelijk vandaag vond ik, alleen ging het in de eindfase vaak mis waardoor we ze geen pijn konden doen. Na de 4-0 mogen we onszelf gelukkig prijzen dat de schade nog enigszins beperkt bleef, het had zomaar veel hoger kunnen uitvallen. Zonder jongens te kort te doen, moet je gewoon compleet zijn om tegen een ploeg als deze een vuist te kunnen maken. Zij hebben op iedere positie een geroutineerde speler lopen. We moeten er voor gaan waken dat we door de stand op de ranglijst gaan doemdenken. Het is zaak de rust te behouden en hopen dat er snel jongens volledig fit worden en dat er wat jongens terugkeren van blessures. Volgende week thuis tegen Oegstgeest is een mooie kans ons te revancheren…’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts, Mike Busse ©, Robbie Nagtegaal, Valentijn Oudijk; Denylson Voorn (77. Jimmy Nieumeijer), Derk Gruppen (46. Sallem Chemlalli), Fahri Margoum (58. Davey Grimmelius); Jorn Poelwijk, Aziz El Bouazatti, Elias Karmiris

Opstelling sv Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw (46. Tim Bosma), Daan Zuijdervliet, Joris Verweij ©, Sem Meertens; Boy Vork, Dirk van den Haak, Job Stolk; Chiel Groenewoud (65. Nabil Kallache), Sam Vijfhuizen, Ilias Alla (59. Robin Voorend)

Foto: Archief Kees Verhaar

NSV’46 vecht zich via Houdini-act langs Zevenhoven

Vroege voorsprong helpt Nicolaas Boys niet in Velserbroek