NSV’46 stelt na hectische week ook tegen LSVV’70 teleur

Leiden | Afgelopen zondag werd er afscheid genomen van trainer Robert Swart die zijn ploeg niet meer terug op het juiste spoor kreeg. Zodoende kreeg Roland Leliveld als interim de opdracht de Noordenaren weg te houden van de p/d-plaatsen waar zo voor gevreesd wordt. Tijdens zijn eerste testcase wist hij het tij nog niet te doen keren, sterker nog het verliet Leiden zonder punten…

Leliveld verraste en gaf Raoul van der Zwet – die onder Swart geen rol van betekenis speelde – een basisplaats als centrale middenvelder. Menno de Jong die deze week de trainingen miste begon hierdoor op de bank.

“De eerste helft hadden we net zo goed niet kunnen spelen”, begon aanvoerder Stefan van Tol zijn terugblik op de wedstrijd. “Geen noemenswaardige kans gehad en het was allemaal wat energieloos of zo.” Vooral die laatste opmerking is opvallend. Je zou een reactie van het elftal mogen verwachten een week na de harde nederlaag bij SJZ met alle gevolgen van dien. Het baltempo was zeer laag en de opbouw ronduit stroperig waardoor de Leidenaren, waar eerder met 6-1 van gewonnen werd, het allemaal gemakkelijk bij konden benen.

“We moeten toch echt wel meer van onszelf gaan eisen qua arbeid”

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

De tweede helft was niet veel beter. Wel was de beste kans voor de bezoekers. Het was Van Tol zelf die zijn ploeg op voorsprong moest zetten maar wonder boven wonder faalde. Eerst kopte hij vanuit een corner hard op de doelman die de rebound vervolgens weer aan de Noordense captain bood. Maar ook in tweede instantie, nu van zo’n vier meter afstand en met de voet, wist de doelman met meer geluk dan wijsheid Van Tols inzet te pareren.

Tien minuten voor tijd werd het allemaal nog erger voor de noodlijdende Noordenaren toen de Leidse studenten één van hun spaarzame mogelijkheden wél om wisten te zetten in een treffer. Een corner, waarbij Bas Kalshoven twijfelde, werd bij de tweede paal ingetikt. Het slotakkoord leverde nog een kans op voor Jeffrey Pieterse die na een mooie combinatie met Robin van Koert kansrijk was maar ook geen doel trof. Hierdoor liep de eerste wedstrijd onder Lelieveld uit op een deceptie en zag het LSVV in punten zelfs gelijkkomen.

Van Tol beseft dat het beter moet zeker gezien het komende zware programma. Desondanks denkt hij met zijn team weg te kunnen blijven van de p/d-plaatsen. “Ik zie het nog wel goed komen, maar daarvoor moet het wel beter. We moeten toch echt wel meer van onszelf gaan eisen qua arbeid. Wanneer je wil dat het mee gaat zitten zullen we dit zelf moeten gaan afdwingen.”

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Nick Geerlof (82. Sam Hoogendoorn), Perry Lok, Stefan van Tol © (82. Jim Groenendijk), Robbin Verhaar; Florencio Faneyte (67. Robbie Geerlof), Raoul van der Zwet, Jeffrey Pieterse, Cas van der Hoorn (67. Menno de Jong); Robin van Koert, Kamiel Disseldorp

Archieffoto: Kees Verhaar

Nicolaas Boys verliest opnieuw met minimaal verschil van BSC ’68

Nieuwkoop raakt koppositie kwijt na gelijkspel tegen Blauw-Zwart