Nieuwkoop raakt koppositie kwijt na gelijkspel tegen Blauw-Zwart

Nieuwkoop | Voor SV Nieuwkoop naderen de belangrijke weken in dit seizoen. De ploeg van Boris van Es trad dit weekend andermaal aan als koploper van de derde klasse en zit in de kwartfinale van de beker. Deze zaterdag stond, om te beginnen, de wedstrijd tegen nummer drie Blauw-Zwart op het programma, een ploeg met slechts één punt minder dan de oranjehemden.

Nieuwkoop startte met Hamza El Marajie op het middenveld en Robin Voorend en Sam Vijfhuizen in de voorhoede. Dit betekende dat aanvoerder Joris Verweij plaats moest nemen op de bank.

Al vroeg in het duel was het Blauw-Zwart dat een uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Een poging van afstand werd door doelman Thomas Boekestein voor de voeten van de Wassenaarse spits geduwd, die de bal met een leeg doel voor zich over schoot. Veel Nieuwkoops gevaar konden we in de eerste vijfentwintig minuten niet noteren. Het was vooral een tactisch steekspel, maar met nog twintig minuten te gaan in de eerste helft werd het gaspedaal ingedrukt door de oranjehemden.

Dit leverde een aantal kansen op waarvan de eerste voor El Marajie, na een goede combinatie met Sam van der Hoorn. Het schot van de aanvaller was echter te slap en dus kon de keeper eenvoudig redding brengen. Kort hierna was het Voorend die de bal tegen de touwen kopte, maar hij zou dat hebben gedaan in buitenspelpositie. Doelpunt afgekeurd dus. Kort hierna tikt El Marajie voorlangs en een pegel van Thijs van der Zon kon maar net worden gered door de keeper. Uiteindelijk was het niet meer te houden voor Blauw-Zwart. Een vrije trap van Boy Vork werd ingetikt door Dave Verhage, maar hij zag de keeper redding nog brengen. De rebound viel echter voor de voeten van Voorend en hij faalde niet, 1-0.

De tweede helft bleef net als de eerste helft een lange tijd zonder echte grote kansen. Het spel ging heen en weer. Vijfhuizen was met een vrije trap in de korte hoek dichtbij een de verdubbeling van de score en ook de bezoekers kregen een mogelijkheid, maar zag Boekestein redden. Een kwartier voor tijd was het Vijfhuizen die de beslissende tweede treffer van Nieuwkoop op zijn schoen had liggen. Na een fraaie aanval kon de aanvaller de bal vanaf vijf meter het zo goed als lege doel inschieten. Desondanks schoot hij de bal tegen de verdediger aan die op de doellijn stond.

“Het belangrijkste met het oog op komend weekend was niet verliezen”

Thomas Boekestein baalde van de remise, maar kijkt vol vertrouwen vooruit

Blauw-Zwart bleef ondertussen zoeken naar die ene kans die genoeg was om gelijk te maken. En die kwam er. Uit een klutssituatie viel de bal uiteindelijk binnen achter Boekestein. 1-1 dus met nog een paar minuten op de klok. Nieuwkoop moest in de absolute slotfase dus ineens op jacht naar een winnende treffer. Het kwam nog heel dichtbij maar uit een hoekschop zag Vijfhuizen hoe zijn kopbal vlak voor de lijn werd weggewerkt. De rebound van Sem Meertens werd ook van de doellijn getikt. Zo bleef het uiteindelijk 1-1. Nieuwkoop verliest daardoor de koppositie aan Aarlanderveen, de tegenstander van volgende week.

Doelman Thomas Boekestein: “We hebben vandaag twee punten laten liggen. Je bent voetballend veel beter en we moeten de wedstrijd gewoon veel eerder beslissen. Het enigste wat zij er tegenover zetten is alles op goed gelukt naar voren schieten. Dit is dus heel zuur. Maar het belangrijkste met het oog op komend weekend was niet verliezen. We houden nu alles in eigen hand en kunnen met het volste vertrouwen naar Aarlanderveen.”

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Noë Esselink, Mike Boelee, Sem Meertens; Thijs van der Zon, Boy Vork ©️, Hamza El Marajie (75. Joris Verweij), Sam van der Hoorn, Dave Verhage; Sam Vijfhuizen, Robin Voorend

Bron: Rick Sinnige
Foto’s: Kees Verhaar – klik hier of hier voor meer foto’s van dit duel

NSV’46 stelt na hectische week ook tegen LSVV’70 teleur

0172SPORT, Altior-DSOV

Altior-thuis blijkt voor DSOV een onneembare vesting