Nicolaas Boys verliest opnieuw met minimaal verschil van BSC ’68

Benthuizen | Nicolaas Boys heeft geen resultaat kunnen halen uit bij BSC ’68. In een zeer matige wedstrijd waarin weinig gebeurde was de thuisploeg de gelukkige winnaar. Evenals in Nieuwveen wist BSC ’68 met 1-0 te winnen van Nicolaas Boys.

Het gehavende Nicolaas Boys miste een aantal belangrijke spelers waardoor Mo Bougrine ervoor koos om meer in te zakken en op de counter te spelen. Dit werkte behoorlijk goed. De ploeg uit Benthuizen was niet bij machte om zich door de Nieuwveense defensie heen te spelen en creëerde de gehele eerste helft vrijwel niks. Nicolaas Boys was zelf ook slordig met de countermogelijkheden waardoor het de reporter vrij lastig werd gemaakt om überhaupt een verslag te schrijven over de eerste helft. Gelukkig dacht Renzo Wijfjes hierin mee en pakte een gele kaart na slordig balverlies, waardoor er toch nog wat viel te noteren voor rust.

Na rust probeerde BSC ’68 met was wisselingen in de opstelling om wel door de Nieuwveense defensie heen te komen en drukte het Nicolaas Boys iets verder naar achter. Dit leidde dan ook tot de eerste grote kans voor de thuisploeg. Een vrije kopkans voor Lijon Korving na een voorzet van rechts werd over gekopt. In de tussentijd werd het op het veld ook iets grimmiger en werden de duels door beide ploegen steeds harder ingegaan en ontstond er een ware vechtwedstrijd. In de 63e minuut deelde BSC ’68 de eerste klap uit. Een lange bal werd na wat misscommunicatie niet lekker verwerkt door Jari Wijfjes welke de bal recht omhoog kopte, deze viel precies voor de voeten van Lijon Korving die de bal knap de verre hoek in volleerde: 1-0.

“Ons plan om op de counter te spelen voerden we het eerste uur goed uit”

Ravi Pijper | Middenvelder Nicolaas Boys

Na deze achterstand ging Nicolaas Boys iets aanvallender spelen. Echter was het te slordig waardoor het niet in staat was om tot goede kansen te komen. BSC ’68 kreeg ook wat meer ruimte om te voetballen en kreeg nog een paar kleine mogelijkheden om de score uit te breiden. Eenmaal probeerde Lody Dijkhuizen het van ver met een afstandsschot, maar deze zag hij net naast gaan. Bij een andere poging was Xander Hardsteen alert en kon hij zich net voor de aanvaller op de bal werpen. De Nieuwveners gaan ondanks de geleverde strijd met lege handen naar huis en mag BSC ’68 opgelucht adem halen dat het een goaltje wist te scoren en hiermee de aansluiting met Zevenhoven behoudt.

Ravi Pijper, welke door de vele afwezigen de aanvoerdersband droeg, baalde van de nederlaag: “We hadden een duidelijk plan om in te zakken en op de counter te gaan spelen en die hebben we tot de 60e minuut ook goed uitgevoerd moet ik zeggen. Ze creëerden eigenlijk niks en wij kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit op de counter alleen de eindpass miste. Dan valt ongelukkig die tegengoal de tweede helft dus gingen we over naar hoog druk zetten maar het mocht niet baten helaas. Misschien mis je dan voorin toch net ff dat extra gevaar van een Fabio of Peter…”

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Jari Wijfjes, Rik Verkerk (82. Fitz MacLean), Renzo Wijfjes; Rocco Uijttewaal (66. Mike van der Aar), Joost Verkerk (86. Michiel van ‘t Kruis), Ravi Pijper ©, Sven Hoogervorst; Per Burmanje, Milan Hoogervorst

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Door Matthijs Egberts | Foto’s Jan van der Geest

Dubbele cijfers voor Aarlanderveen tegen Van Nispen

NSV’46 stelt na hectische week ook tegen LSVV’70 teleur