Kamerik-NSV'46, Daan Koot

NSV’46 speelt niet groots maar heeft geen kind aan Kamerik

Noorden | Op bezoek bij degradatiekandidaat Kamerik kon de ploeg van Robert Swart het zich uiteraard niet veroorloven een misstap te maken. De eerste helft was zeer matig en kreeg de thuisploeg in de omschakeling zelfs enkele kansjes. Verder vielen de blauw-witten op door het harde spel wat voor de thee al twee blessures opleverde voor het Noordense kamp en een terechte rode prent voor Kamerik-speler Remco de Wit.

‘De eerste helft was van onze zijde zeer matig inderdaad. Het eerste kwartier was eigenlijk best goed en waren we met de vrije trap van Menno (de Jong, red.) en een kans voor Lars de Jong na een mooie opening van Robbin Verhaar nog dichtbij openingstreffer. Het was zonde dat Menno daarna de wedstrijd wordt uitgeschopt. Kamerik wilde de duels vooral hard spelen’, aldus aanvoerder Stefan van Tol.

Al na negen minuten zat de wedstrijd voor de jongste van de twee De Jong broers erop en kwam Kevin Fransen binnen de lijnen. NSV’46 werd slordiger en leed veel onnodig balverlies. Doordat de bezoekers hoog op het veld stonden bood dit balverlies een paar keer de kans aan de thuisploeg. ‘Die kansen kwamen voort uit balverlies van onze kant, maar omdat zij niet zo heel goed zijn wisten ze hieruit gelukkig niet te scoren.’ De eerste helft was bijna ten einde toen de gefrustreerde De Wit bikkelhard doorging op de ingevallen Fransen en eerstgenoemde mocht een minuut eerder dan zijn ploeggenoten de kleedkamer opzoeken om af te koelen. Helaas was Swart genoodzaakt wederom te wisselen want de aangeslagen Fransen kon met een enkelblessure niet verder.

‘Kamerik wilde de duels vooral hard spelen’

Stefan van Tol zag twee ploeggenoten met blessures uitvallen

Met Daan Koot als vervanger werd het de tweede helft een kat en muis spel met een veel beter elftal van NSV’46 tegen het tiental uit Kamerik. Het was dan ook wachten op de openingstreffer en die kwam uiteindelijk van de voet van Lars de Jong die het speeltuig op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Mitchel Pijpers. De volgende grote kans was voor Robbin Verhaar, maar op aangeven van Nick Geerlof schoot hij van een meter of vijf hoog over. De Jong verdubbelde daarna de score op geweldige wijze. Met een knappe actie stuurde hij twee man het bos en en haalde met links verwoestend uit en zag zijn inzet in de kruising belanden, 0-2. Jefrey van Capel leek de wedstrijd definitief te beslissen maar hij wist na een goede loopactie een voorzet vanaf de rechterkant de bal vanaf twee meter nog huizenhoog over de lat te krijgen, soms is missen knapper dan een doelpunt…

De derde treffer kwam er uiteindelijk toch nog. Het slotakkoord was aan Mitchel Pijpers die het eindstation was na een vlot lopende Noordense aanval.

‘De tweede helft zijn we niet één keer meer in de problemen gekomen en voetballen we het heel goed uit. De man meer situatie hebben we met Daan op “6” goed gebruik van gemaakt. Hij voelde zich naar eigen zeggen “als een god in Frankrijk” met alle ruimte die hij kreeg om de aanvallen op te zetten. Nu hopen dat de blessures van Menno en Kevin meevallen in aanloop naar komend weekend waarin koploper Woerden en Zevenhoven wachtten’, besloot de Noordense captain.