Sportief lijdt zeer grote nederlaag op bezoek bij Siveo ‘60

Zegveld | Sportief heeft op bezoek bij Siveo ’60 een grote nederlaag moeten slikken. Op het snelle kunstgrasveld had de ploeg van Cor Stoof moeite en was de thuisploeg de betere partij. Sportief kwam nog wel op voorsprong, maar na het uitvallen van aanvalsleider Stijn Molenaar kon Sportief geen vuist meer maken. Dat het er uiteindelijk zeven tegen kreeg mag de ploeg zichzelf aanrekenen.

De wedstrijd begon nog verrassend want enkele tellen na het eerste fluitsignaal moest Siveo-doelman Erik Streng tot zijn grote verbazing al vissen. De ‘Pupil van de Week’ was Quinten Vork, zoon van voormalig Sportief-speler Jeroen Vork die onder zijn Siveo trainingspak een Sportief-shirt had zitten en zijn clubhart (of dat van zijn vader) deed spreken en ervoor koos om aan de ‘verkeerde’ kant te scoren…

Het eerste kwart was voor de thuisploeg dat ook verdiend op voorsprong kwam, maar het daarna naliet Sportief écht pijn te doen. Dit kwam de ploeg van Koos van Zoest duur te staan want twee messcherpe counters betekende een ommekeer en een 1-2 voorsprong voor de bezoekers. Tweemaal was het Justin Verkerk die op aangeven van Stijn Molenaar doelman Streng kansloos liet.
Siveo ’60 liet vervolgens zien dat zij toch echt beter in de wedstrijd zaten en nog voor rust herstelden zij de schade door tweemaal raak te koppen. Tussendoor was Molenaar hard geraakt op de enkel en in de rust bleek dat verder voetballen niet mogelijk was. Een hele zware aderlating voor Stoof en zijn mannen, zeker toen ook Verkerk nog uitviel was Sportief aanvallend zo goed als machteloos.

‘Voor de wedstrijd had ik al het gevoel dat ik ging scoren…’

Jorg van der Laan over zijn eigen doelpunt

Direct na rust vergrootte Siveo de marge maar binnen een paar minuten strafte Matthijs Maaijen een blunder van Streng af. Een ongelukkig eigen doelpunt met het hoofd van Jorg van der Laan zorgde voor een derde goal in vijf minuten en een 5-3 voorsprong voor de thuisploeg.
De wedstrijd was gespeeld en in het restant drukte Siveo het veldoverwicht nog uit in twee extra doelpunten en behaalde zo een grote 7-3 overwinning in deze burenruzie.

‘Een totale off-day’, noemde Jorg van der Laan de oorwassing. ‘Een terechte nederlaag dat sowieso. We zaten vandaag niet in de wedstrijd. Van te voren had ik nog een goed gevoel, ik had zelfs nog gezegd dat ik vermoedde vandaag tot scoren te komen… Hij zat er wel lekker in hoor, maar ik maak ze liever aan de andere kant. Nee, zeker na het wegvallen van Stijn en Justin waren we machteloos. Gelukkig voor ons wint Nicolaas Boys bij Linschoten en blijft de schade beperkt. We hebben niet het gemakkelijkste programma maar krijgen wel nog een paar directe concurrenten. We hebben er alle vertrouwen in, vandaag was gewoon een off-day zoals ik al zei.’