0172SPORT, Meerburg-NSV'46, Kevin Fransen

NSV’46 pakt na stroperige wedstrijd wel ‘gewoon’ de punten op bezoek bij Woubrugge

Woubrugge | NSV’46 heeft na een stroperige wedstrijd wel ‘gewoon’ zoals verwacht de volle buit gepakt op bezoek bij laagvlieger Woubrugge. Hoogstaand was het allemaal niet, maar plaats drie dat naar verwachting recht geef top nacompetitie, blijft in zicht voor de mannen van Dennis Tijssen.

De thuisploeg dat vecht tegen directe degradatie begon goed aan het duel. De Noordenaren kende grote problemen met het directe spel van de groen-witten dat middels lange ballen het de Noordense defensie lastig maakte. Na wat kansjes opende Robbin van der Hulst na vijfentwintig minuten op mooie wijze de score. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd door de clubtopscorer middels een soort halve omhaal tot doelpunt gepromoveerd. De bezoekers leken even van slag maar lang hoefde men niet te treuren want luttele minuten na de 1-0 werd Robin van Koert binnen de zestien gevloerd en wees arbiter Van der Ploeg naar de stip. Van Koert, de vaste strafschoppennemer liet het kunstje over aan ploeggenoot Jeffrey Pieterse die vanaf elf meter de gelijkmaker binnenschoot.
Vier minuten later was het duel volledig gekeerd toen Woubrugge-doelman Gijs den Hertog een vrije trap van Pieterse niet onder controle kreeg en moest toezien hoe Van Koert van dichtbij de rebound binnenschoot, 1-2.

“Het lijkt ergens wel of we het nodig hebben om wakker te worden”

Kevin Fransen zag zijn ploeg niet voor het eerst op achterstand komen

Na rust wederom een rommelig spelbeeld op een grasmat dat het voetbal van de bezoekers ook niet ten goede kwam. Woubrugge was nog dichtbij de gelijkmaker voordat de ingevallen Yassine El Mariami het duel met de derde Noordense treffer definitief in het slot gooide. Spannend werd het daarna niet meer en NSV’46 speelde het duel simpel uit.

Kevin Fransen, die na de winter de plek van aanvoerder Stefan van Tol heeft ingenomen centraal achterin had niet echt genoten van het optreden van zijn ploeg maar was desondanks blij met de punten. “Het zag er vandaag vanaf de zijkant echt niet uit denk ik. Het ging allemaal zo ontzettend traag ook. Zij begonnen goed en komen na een fout van ons ook wel verdiend op voorsprong denk ik. Het was wel lekker dat we dit eigenlijk direct herstelde door binnen een paar minuten de gelijkmaker te maken. Het is ook niet de eerste keer dat we tegen zo’n tegenstander op achterstand komen. Het lijkt ergens wel of we dat nodig hebben om wakker te worden. We zijn natuurlijk een klasse beter dan zij, maar dit kunnen anders lastige potjes worden. Nadat we ook snel op voorsprong kwamen zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest.”