Nicolaas Boys bezorgt koploper Teylingen een moeilijke middag

Nieuwveen | Nic.Boys was dicht bij een overwinning op koploper Teylingen dat pas vijf minuten voor tijd de 1-1 maakte en zo goed weg kwam met het ene punt uit Nieuwveen.

Nicolaas Boys wilde zich revancheren van de zeperd van twee weken geleden uit bij Sporting Leiden (3-2) en wat is er dan mooier als koploper Teylingen op bezoek komt in Nieuwveen. Teylingen is de laatste weken niet in alle beste doen, het verloor van Stompwijk ’92 en Roodenburg, en zag hun grote voorsprong op de ranglijst slinken tot nog maar vijf punten. Nicolaas Boys leek weken geleden al veilig op de ranglijst, maar door de vele winstpartijen van nummer 10 Stompwijk is het gat nu nog maar vijf punten voor de gevreesde P/D wedstrijden.

Nicolaas Boys begon de wedstrijd goed, na 4 minuten spelen was het Luke van Veen die zijn indraaiende vrije trap weg gestompt zag worden door Teylingen doelman Wessel Zonjee. Teylingen liet de bal veel rond gaan zonder echt gevaarlijk te worden. Nicolaas Boys stond weer prima opgesteld en in de omschakeling bleek men zeer gevaarlijk, wat ook resulteerde in de 1-0 in de 24e minuut. Spits Fitz MacLean werd diep gestuurd aan de rechterkant. Volgens Teylingen was het meters buitenspel, maar scheidsrechter Van Genderen wilde er niets van weten en liet terecht doorgaan. MacLean gaf prima voor en de aangestormde Sven Hoogervorst kon de bal zo in het lege doel van Teylingen lopen. Na de 1-0 bleef het spelbeeld onveranderd. Teylingen had veel balbezit, maar het hele elftal van Nicolaas Boys stond verdedigend sterk zodat de bezoekers amper een vrije man konden vinden en gewoon niet wist wat ze met de bal aan moesten. Zo waren de gevaarlijke spitsen van Teylingen, waaronder Mike van der Zon, onzichtbaar. Nicolaas Boys bleef gevaarlijk in de snelle omschakeling. Jordy van Eijk, die na twee wedstrijden schorsing terugkeerde, werd na een half uur spelen door de gefrustreerde Van der Zon keihard onderuit geschopt. Van der Zon kwam goed weg met geel waar rood ook niet had misstaan. Nicolaas Boys bleef loeren op de counter, nu was het MacLean die op links slalomde, drie man voorbij ging het strafschopgebied in en uithaalde maar keeper Zonjee redde knap. Nog geen twee minuten later was het MacLean die zijn voorzet bij de tweede paal zag belanden, daar stond Van Veen die zijn schot met heel veel kunst en vliegwerk door keeper Zonjee van Teylingen gered zag worden. De Boys waren daarna dichtbij de 2-0 en koploper Teylingen had nog geen kans gehad.

“Vooraf zou ik getekend hebben voor een punt, maar achteraf baal ik omdat de drie punten er zeker in zaten!”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

Na rust was er weer veel balbezit voor Teylingen, maar Nicolaas Boys bleef de gevaarlijkste ploeg. In de 50e minuut werd Hoogervorst diep gestuurd en zijn schot vanaf randje zestienmeter werd knap door uitblinker Zonjee uit de linker benedenhoek getikt. Enkele minuten later werd Fabio Dos Santos diep gestuurd met twee verdedigers in zijn rug, hij zag zijn schot echter hoog over gaan. In de 65e minuut was daar de eerste kans voor Teylingen. Van der Zon schoot net buiten het strafschopgebied vlak naast het doel van Nicolaas Boys. Tien minuten voor tijd was de ingevallen Mike van der Aar dicht bij de 2-0, maar weer hield Zonjee met een prima redding Teylingen op de been. Teylingen ging nu alles op alles spelen, kreeg enkele corners maar dit leverde niets op. Tot vijf minuten voor tijd een vrije trap van links door Van der werd neergelegd bij de tweede paal, deze werd vervolgens teruggekopt door Cas Pouwels en bij de eerste paal ingekopt door Bas Gozeling. Een domper voor Nicolaas Boys wat zo goed speelde en hoopte op de overwinning. Verder gebeurde er niet veel meer en floot de prima leidende scheidsrechter Van Genderen uit Almere na enkele minuten blessuretijd voor het einde.

Aanvoerder Joey van den Haak had vooraf voor een punt getekend, maar baalde achteraf van het resultaat. “Het was een prima wedstrijd van onze kant, we hadden een goed strijdplan. Ik denk dat we het Teylingen heel moeilijk hebben gemaakt, ze konden niet in hun spel komen. We kwamen terecht op een 1-0 voorsprong en gaven weinig weg, helaas konden we het niet vasthouden. Balen, want de drie punten zat er zeker in.”

Klik hier voor de uitslagen en de stand

Xander Hardsteen; Koen van der Hoorn, Luke van Veen, Rik Verkerk; Jordy van Eijk, Joey van den Haak ©, Peter Burgmeijer, Sven Hoogervorst, Matthijs Egberts; Fitz MacLean (65. Mike van der Aar), Fabio Dos Santos (75. Rocco Uyttewaal)

Bron: Jan van der Geest | Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

0172SPORT, Meerburg-NSV'46, Kevin Fransen

NSV’46 pakt na stroperige wedstrijd wel ‘gewoon’ de punten op bezoek bij Woubrugge