0172SPORT, Blauw-Zwart-Nieuwkoop

Nieuwkoop overklast concurrent Blauw-Zwart en meldt zich in subtop

Wassenaar | Tegenstander Blauw-Zwart stond voor deze speelronde nog twee plaatsen boven Nieuwkoop, maar in de onderlinge ontmoeting lieten de oranjehemden hun goede vorm zien en dit resulteerde dan ook in een afgetekende zege voor de mannen van Boris van Es. Zijn ploeg gaat steeds beter draaien en verloor tot dusverre pas eenmaal. De weg naar boven lijkt nu definitief te zijn ingeslagen.

Door de afwezigheid van Mike Boelee zag de driemansverdediging er ditmaal iets anders uit. O23-speler Noë Esselink kreeg een plaatsje in de basisformatie toebedeeld waardoor Rick Pouw opschoof en de centrale rol van Boelee overnam. Nieuwkoop had de overhand en kwam in Sassenheim via Hamza Elmaraije al snel op voorsprong. Waar eenieder na een individuele actie een voorzet verwachtte jaagde de behendige buitenspeler de bal hard in het dak van het doel. Boy Vork bepaalde de ruststand na een foutje van de doelman op 0-2.

“Blauw-Zwart speelde veel de lange bal, echt veel voetbal zat er niet in moet ik zeggen”

Rick Pouw was niet onder de indruk van de tegenstander

Na rust bleef Nieuwkoop de betere ploeg en beet zich in ieder duel vast. De thuisploeg kreeg zo nimmer de tijd te voetballen. Na iets meer dan zeventig minuten wist Dave Verhage vanuit een scrimmage de 0-3 aan te tekenen en zaten de bezoekers op rozen. De bal werd bij vlagen heerlijk rondgespeeld en Blauw-Zwart kwam geen moment in het stuk voor. Toch vond Pouw dat de eerste helft nog beter was. “We gooien de wedstrijd uiteindelijk tijdig in het slot en dat is lekker voetballen natuurlijk. Voor rust hadden we gezien het overwicht misschien al meer moeten scoren, toen speelden we heel sterk. Ik vond het de tweede helft allemaal wat rommeliger, op sommige momenten waren we gewoon te slordig.” Over zijn eigen optreden was Pouw ondanks zijn nieuwe rol tevreden, waar de tegenstander hem niet kon bekoren. “Mijn eigen spel ging lekker en dat geeft natuurlijk een tevreden gevoel. We waren achterin en als gehele ploeg gewoon goed bij de les vandaag. Blauw-Zwart speelde veel de lange bal, echt veel voetbal zat er niet in moet ik zeggen”, besloot de Nieuwkoopse verdediger die zijn ploeg in de slotfase nog uit zag lopen naar een zeer ruime 0-5 zege.

Clubtopscorer Sam Vijfhuizen schroefde zijn seizoenstotaal met een hard schot op naar acht, waarna invaller Volkert Hoogendoorn de uitslag op 0-5 bepaalde.