Altior lijdt geflatteerde nederlaag tegen zeer zakelijk ASC

Oegstgeest | Het is Altior niet gelukt aansluiting te vinden met de concurrentie, sterker nog; het was kijkend naar de ranglijst een zeer beroerd weekend voor de Langeraarders. Zelf verloor het na een gelijk opgaand duel van ASC en daarnaast zag het ook dat RVC ’33 thuis BSC’68 wist te verslaan. Het gat naar de veilige negende plaats is inmiddels opgelopen tot zeven punten…

De eerste helft was Altior met de wind in de straffe zuidwester in de rug de gevaarlijkste ploeg. De ploeg van Arjan van der Laan kreeg een aantal prima mogelijkheden om ACS pijn te doen. De eerste ‘kans’ was een door de wind opgepakte voorzet van Bram Hartveld die op de lat viel maar ook Rick Keijzer kreeg een meer dan prima mogelijkheid. De beste kans voor rust was voor Ed van der Weijden. De topscorer werd door broer en aanvoerder Tom van der Weijden middels een mooie steekpass alleen voor ASC-doelman Max van Wijk gezet maar hij mikte naast. Zo hield de behoudend spelende Ajax Sportman Combinatie de rijen voor rust gesloten. Zelf creëerde het nauwelijks iets, verder dan een schot hoog over na een mooie aanval en een kopbal van dichtbij dat naast het doel van Mike van Tol ging kwam men niet.
Heel goed voetbal liet de grasmat in Oegstgeest overigens ook niet toe, hetgeen duidelijk in het voordeel was van de thuisploeg dat niet zozeer de intentie had een goede pot voetbal op de mat te leggen.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld, maar ASC was met de wind in de rug wat gevaarlijker. Altior had een licht veldoverwicht toen na een uur uit het niets de 1-0 voor ASC viel. Een kopbal van Timme van Rooijen werd niet verwerkt door keeper Van Tol en tergend langzaam rolde de bal over de doellijn, waarbij Valckx ogenschijnlijk nog het laatste zetje gaf. Altior- trainer Arjen van der Laan kon niet om de keepersfout heen: “Ja, die bal moet hij gewoon pakken en dan kom je niet op een ongelukkig moment op achterstand. Overigens heeft hij ook goede reddingen verricht.”

“De gelukkigste heeft vandaag gewonnen”

Tom van der Weijden zag dat zijn ploeg wederom kans had

Zo pakte hij een pegel van aanvoerder Sean Goebel, maar kon niet voorkomen dat plaaggeest Valckx op eigen houtje de 2-0 liet aantekenen. Altior was dicht bij de aansluitingstreffer, maar een uitstekend schot van Keijzer werd door Van Wijk met de vingertoppen en de paal gekeerd. De thuisploeg zette nog een keer aan en na een uitgespeelde aanval in de slotminuten kwam de bal via Goebel terecht bij de ingevallen Alex Iliopoulos die beheerst afrondde. Met de 3-0 werd ASC ruim beloond en kon Altior terugkijken op een geflatteerde nederlaag, vond ook Tom van der Weijden die na een schorsing terugkeerde in het elftal van Van der Laan. “Dit was een wedstrijd waarin de gelukkigste heeft gewonnen. Wij begonnen met wind mee en in de eerste helft hadden we daarom ook op voorsprong moeten komen. We kregen twee hele grote kansen die erin hadden gemoeten. Zij creëerden in de eerste helft vrij weinig. In de tweede helft hadden zij, mede door de wind, het initiatief. Maar uiteindelijk komen zij natuurlijk heel gelukkig op een 1-0 voorsprong. Daarna moesten wij maar het lukte ons niet om tot kansen te komen. Wij hadden wel de intentie om goed voetbal te spelen, maar op het veld van ASC valt niet te voetballen. Zo’n mooi complex met zo’n slecht veld, bizar.”

Het wordt nu steeds lastiger om de nacompetitie te ontlopen maar de captain houdt vertrouwen. “De uitslagen zijn dit weekend zeker weer niet gunstig voor ons, maar kijkend naar de aankomende wedstrijden staan er leuke potjes op het programma waarin we zeker kans maken om veel punten te pakken. Allereerst al de eerstvolgende wedstrijd, de derby tegen TAVV. Dat is natuurlijk een mooi moment om weer eens drie punten te pakken.”