Nieuwkoop tegen sterk HVV in de hoek waar de klappen vallen

Nieuwkoop | Nieuwkoop leek – met de twee 0-0 gelijke spelen voor de voorjaarsbreak- weer wat vertrouwen te hebben gekweekt, echter kwam het na die twee weken zonder competitiewedstrijd van een koude kermis thuis. Op eigen veld ging men hard onderuit en zag het HVV er overtuigend met de drie punten vandoor gaan. Door de nieuwe zeperd wacht de ploeg van Boris van Es inmiddels al drie maanden op een competitiezege…

Vanaf minuut één liep Nieuwkoop achter de feiten aan. Het duurde namelijk maar drie minuten voordat de bal voor het eerst in de touwen lag. Doelman Thomas Boekestein moest toezien hoe de bal langs hem heen in het doel werd gegleden, 0-1. De volgende tegenvaller diende zich in no-time aan. Mike Boelee raakte geblesseerd en moest er na negen minuten voetballen al van af. Thijs van der Zon kwam voor hem binnen de lijnen.

Een paar minuten later volgde een nieuwe dreun. Na een goede aanval werd de bal langs Boekestein gekopt, waardoor HVV al na twaalf minuten voetballen op een 0-2 voorsprong stond. Het leek zodoende een middag te gaan worden waarin Nieuwkoop constant achter de feiten aan zou lopen. Dat bleek ook wel, want rap na de tweede tegengoal moest ook Boy Vork het veld geblesseerd verlaten. De tegenslagen maakte het niet makkelijker voor de thuisploeg, dat zelf niks in te brengen had in het eerste half uur. HVV deed de oranjehemden binnen het half uur andermaal pijn, want een fraaie volley betekende 0-3 tussenstand.

De gifbeker bleek daarmee nog niet leek, want na vijfendertig minuten viel ook Dirk van den Haak geblesseerd uit. Hierdoor was Nieuwkoop op dat moment al door alle wisselmomenten heen. Vlak voor rust ontsnapte Nieuwkoop nog aan een vierde tegentreffer, toen de bal via Boekestein tegen de paal kwam.

De tweede helft kwam Nieuwkoop beter uit de kleedkamer. Het gaf minder kansen weg, maar wist zelf eigenlijk ook niet tot doelpogingen te komen. Het tweede bedrijf werd vooral een show van de scheidsrechter en beide grensrechters. Desondanks werd er in de slotfase nog twee keer gescoord. Eerst was het de beurt aan de bezoekers uit Den Haag die vanuit een hoekschop de 0-4 wisten te maken. Thijs van der Zon mocht vanaf de strafschopstip nog een eretreffer voor Nieuwkoop maken en bepaalde de eindstand op 1-4.

Nieuwkoop blijft zodoende in de gevarenzone verkeren maar zag gelukkig concurrent CSW verrassend verliezen van nummer laatst Kagia, de ploeg waar Nieuwkoop komende week de degens mee kruist. In Lisserbroek zullen er weer eens punten gepakt moeten gaan worden.