Gehavend NSV’46 stelt hevig teleur op bezoek bij Floreant

Boskoop | NSV’46, door vele toch getipt als titelkandidaat, heeft op bezoek bij het Floreant van voormalig NSV’46-trainer Dennis van den Ing een gevoelige tik geïncasseerd. Inspiratieloos en tamelijk energieloos werd de formatie van Dennis Tijssen huiswaarts gestuurd met een 2-1 nederlaag.

Tijssen kon niet beschikken over een zestal basisspelers. Doordat het een inhaalweekend betrof genoten Perry Lok, Jim Groenendijk en Robin van Koert van een al geplande vakantie en ontbraken doelman Bas Kalshoven en verdedigers Robbin Verhaar en Sebastiaan van der Voorn. Dat dit te veel van het goede was, werd al snel duidelijk.
Floreant begon fel aan het duel en de bezoekers lieten zich meermaals de kaas van het brood eten. De zwakke start zou men uiteindelijk negentig minuten lang doortrekken. Binnen tien minuten verschenen de geelhemden al tweemaal voor doelman Berry Mastwijk. Eerst was het spits Rens Blok die vanaf de linkerkant oog in oog met Mastwijk te hoog mikte, niet veel later moest Mastwijk handelend optreden om Chandeaux van Herk van het scoren af te houden. Vooral Blok was een luis in de pels bij de Noordenaren. Steeds kon de spits in balbezit komen en vanuit daar bouwde de thuisploeg aan nieuwe aanvallen. Steeds mocht Floreant vanaf de linkerkant opbouwen en het werd hierbij nauwelijks een strobreedte in de weggelegd door de middenvelders van Tijssen. NSV’46 bracht gewoonweg niet dezelfde energie als de geelhemden en liepen steeds achter de feiten aan en hadden moeite met het vijfmans middenveld van Floreant.

NSV’46 hanteerde daarnaast ook een veel te laag tempo in balbezit en duidelijk was dat het door de vele afwezigen automatismes miste. Het kwam dan in het eerste bedrijf dan ook niet tot een noemenswaardige doelpoging.
De tweede helft was nog geen drie minuten onderweg toen NSV’46 alsnog de voorsprong had kunnen pakken. Lars de Jong werd vrijgespeeld aan de linkerkant, kwam naar binnen en haalde uit maar zag doelman Dorus Donkers keren. De rebound viel voor de voeten van broer Menno de Jong maar ook zijn inzet werd op zeer knappe wijze met de voeten gekeerd door Donkers. Dit moest de opmaat zijn naar meer, maar het bleken achteraf de enige twee doelpogingen tot aan de negentigste minuut van de kant van de Noordense formatie.

Aan de andere kant moest Mastwijk tot het uiterste gaan toen een van richting veranderd schot over hem heen dreigde te gaan, maar met een uiterste krachtinspanning hield hij zijn doel schoon. In de achtenzestigste minuut werd de ban gebroken en kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Blok mocht veel te gemakkelijk in balbezit komen vanuit een ingooi, gaf mee op Van Herk die in de vijandelijke zestien introk en langs twee man slalomde om vervolgens simpel Mastwijk te verschalken. Dat dit zo gemakkelijk ging was tekenend voor de wedstrijd.
Tijssen reageerde direct door te wisselen maar nog geen twee minuten later bolde het net achter Mastwijk alweer en nu zag de doelman er allesbehalve goed uit. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd voor de voeten getikt van een inlopende middenvelder die simpel binnenschoot en de bank van Floreant deed ontploffen.

NSV’46 probeerde meer druk op de tegenstander te krijgen en meer vooruit te verdedigen, maar verder dan een schot van invaller Cas van den Hoorn dat naast het doel van Donkers verdween kwam het niet. Floreant, onder aanvoering van de sterke maar ook soms oervervelende Blok, bleef de gevaarlijkste ploeg in de tegenstoot. Zo was hij dichtbij toen hij na doorjagen en miscommunicatie tussen Jeffrey Pieterse en Robin Stark laatstgenoemde simpel uitspeelde maar voorlangs schoot.

“Het was energieloos en we werden afgetroefd op alle fronten”

Stefan van Tol over het optreden van zijn ploeg

Vanuit het niets grepen de bezoekers nog een laatste strohalm om Boskoop toch nog met een punt te verlaten. Yassine El Mariami vond vanaf de linkerkant Van der Hoorn die binnenschoot en de 1-2 op het bord zette. Scheidsrechter Marcel Maurits, die niet zijn meest fortuinlijke duel floot, had nog wel een vijftal extra minuten gepland staan, tijd genoeg dus voor een slotoffensief. Direct vanaf de aftrap leek Floreant het duel definitief in het slot te gooien maar ‘vergat’ Maurits simpel voordeel toe te passen en zo beroofde hij Floreant van een vrije doortocht richting Mastwijk.

Toch kwam de winst niet meer in gevaar en leed NSV’46 een pijnlijke maar zeer terechte nederlaag moest ook aanvoerder Stefan van Tol erkennen. “Het was een totale offday vandaag, dat mogen we wel stellen. Het was energieloos en we werden afgetroefd op alle fronten. In balbezit tegenstander waren we constant te ver weg en in balbezit leken we ‘m liever niet te willen hebben. Het is ook niet zo dat zij zo’n goed elftal hebben, maar zij hebben er gewoon keihard voor gewerkt. En wij onvoldoende”, stak de aanvoerder hard van leer.
Hij wilde het duidelijk niet gooien op het grote aantal afwezigen. “Nee zeker niet, want ondanks de vele afwezigen hadden we een prima elftal. Dus daar wil ik dus niet teveel de schuld leggen. Het was gewoon écht een slechte wedstrijd van ons kant. Nu van de week snel zorgen dat we weer op ons eigen niveau komen. Wel echt zonde omdat we op de goede weg waren. Trainingen zijn van hoog niveau met veel inzet. Maar dan moet je jezelf op zaterdag wel belonen door dat ook in wedstrijden te doen.”

Bekijk hier de stand in 4A

Opstelling NSV’46:
Berry Mastwijk; Renzo Goedhart (70. Florencio Faneyte), Kevin Fransen, Stefan van Tol ©, Ayoub El Fahatti (78. Mick Schutter); Dorus Boddeke (78. Robin Stark), Jeffrey Pieterse, Menno de Jong (58. Cas van der Hoorn), Yassine El Mariami; Lars de Jong (70. Pim Koster), Kamiel Disseldorp

Foto’s: Manuela van Tol

Altior pakt punt op bezoek bij koploper BSC’68

NSV'46 - PPSC, 0172SPORT

NSV’46 klopt PPSC na penalty’s en bekert verder