NSV’46 kent nul moeite met vijfdeklasser Kamerik

Kamerik | De Noordenaren sloten het bekeravontuur af met een eclatante overwinning in en tegen Kamerik. De blauw-witten degradeerden afgelopen seizoen uit de vierde klasse en NSV’46 liet al snel zien dat zij hier ook niks meer te zoeken hadden. Na iets meer dan twintig minuten hadden de bezoekers al driemaal het net gevonden…

NSV’46 hanteerde de eerste helft en met name het eerste half uur een hoog tempo en Kamerik kwam in het stuk niet voor. Kamiel Disseldorp opende in de tiende minuut op aangeven van nieuwkomer Jeffrey Pieterse de score nadat er al een paar kansen niet verzilverd waren. Florencio Faneyte, andere nieuwkomer die veel speeltijd krijgt van Robert Swart en hierin goede dingen laat zien, verdubbelde de score vijf minuten later. De rappe dribbelaar promoveerde een prima individuele actie tot goal. Disseldorp maakte de derde Noordense treffer en de assist kwam op naam van doelman Berry Mastwijk die het doel verdedigde omdat Bas Kalshoven een schorsing uitzat na zijn rode kaart van vorig weekend. Een lange bal van Mastwijk leverde een kolderiek moment op tussen een Kamerik-verdediger en diens doelman waar Disseldorp optimaal van wist te promoveren. Kort voor rust ging Faneyte weer eens op avontuur, behield en overzicht en stelde Disseldrop in staat zijn derde treffer van de middag te maken en de ruststand op 0-4 te bepalen.

“Voor rust hadden we eigenlijk al tweemaal zoveel doelpunten moeten maken, zoveel kansen werden er nog gemist”

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

Na de onderbreking ging NSV’46 vrolijk verder en werden hierbij op twee manieren in het zadel geholpen door Kamerik. De 0-5 kwam namelijk op naam van een Kamerik-verderdiger maar frappanter was nog dat Kamerik het de tweede helft over een andere boeg gooide en er voor koos de Noordenaren af te jagen en onder druk te zetten. Een totaal verkeerde inschatting want de geboden ruimtes die dit opleverde maakte de ploeg van Swart optimaal gebruik van. Pieterse vond voor de 0-6 spits Robin van Koert met een afgemeten vrije trap en Pieterse leverde ook de assist voor de 0-7 van Mitchel Pijpers. Een foutje achterin van Robbin Verhaar betekende de eretreffer voor Kamerik, maar Verhaar maakte zijn fout snel goed door niet veel later Jim Groenedijk in staat te stellen de achtste Noordense treffer te maken. Het slotakkoord was voor Menno de Jong die op aangeven van Pijpers de eindstand op 1-9 bepaalde.

“Een prima overwinning tegen een niet al te beste tegenstander. We hadden voor rust eigenlijk al tweemaal zoveel doelpunten moeten maken, zoveel kansen werden er nog gemist. Na het onnodige verlies vorige week bij Linschoten hebben we nu goed gereageerd denk ik. De sfeer is goed momenteel en het voetbal wordt ook steeds beter. We hebben in ieder geval zin in de start van de competitie volgende week”, aldus aanvoerder Stefan van Tol