Nieuwkoop door in de beker na winst op CVC Reeuwijk

Reeuwijk | Nieuwkoop speelde zijn laatste bekerwedstrijd op bezoek bij voormalig competitiegenoot CVC Reeuwijk, tevens de vorige ploeg van trainer Boris van Es. Het werd een mooi weerzien voor de oefenmeester, daar zijn ploeg de betere was en er met de overwinning vandoor ging.

De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen in Reeuwijk hadden de oranjehemden niks in te brengen en keek men met rust tegen een 3-0 achterstand aan. Nu was er nog niet gescoord toen de ploegen voor de thee de kleedkamer opzochten, maar waren het de bezoekers die hier de meeste aanspraak op maakte. Nieuwkoop voetbalde wederom frivool en creëerde drie goede mogelijkheden, maar bewaarden de goals voor na de onderbreking.

“Het spelplezier druipt er momenteel vanaf bij ons”

Rick Pouw heeft vertrouwen in de competitiestart

Het was Boy Vork die de score opende op aangeven van de in de diepte gestuurde Sam Vijfhuizen. De score werd verdubbeld door Hamza Elmaraije die van afstand raak schoot. Het slotstuk, de 0-3, kwam van de voet van Stan Boekel en ook dit was een fijn afstandsschot.
Rick Pouw sprak na afloop van ‘prima pot’ van zijn ploeg. “Op een minuut of twintig na hebben we de gehele wedstrijd gedomineerd. We vonden alleen het net nog niet voor rust waar dit zeker twee of drie keer had gekund. Ik loop niet graag op de zaken vooruit, maar ik wel het gevoel dat we klaar zijn voor de start van de competitie. Het spelplezier druipt er momenteel vanaf bij ons. Voor de trainer was het denk ik ook een mooie dag: een overwinning op zijn oude ploeg en belangrijker nog een goed spelend Nieuwkoop.”

Met zeven punten is de ploeg van Van Es groepswinnaar en dus zal het bekeravontuur in oktober een vervolg krijgen.

Archieffoto: Kees Verhaar