NSV’46 is toe aan winterstop na wanprestatie tegen Woubrugge

Noorden | Voor NSV’46 komt de verplichte winterstop als geroepen. Personele problemen zijn aan de orde van de dag en mede hierdoor zijn de resultaten al sinds begin november onder de maat. Men mag van geluk spreken dat de concurrentie ook steeds punten blijft verspelen, anders was de equipe van Robert Swart met de kerstdagen op komst al kansloos geweest voor de titel. Zeker na de nieuwe misstap van dit weekend; het verloor met duidelijke cijfers in eigen huis tegen het nietige Woubrugge.

Nog altijd ontbreken er veel basiskrachten aan de zijde van NSV’46, maar ook na enkele weken is het Swart en zijn manschappen nog altijd niet gelukt hier een antwoord op te vinden qua samenstelling. Wel zag Swart middenvelder Jeffrey Pieterse terugkeren voor het laatste duel van dit kalenderjaar. Dat hij ook direct weer uitviel met een op het oog zware enkelblessure was na de wedstrijd een extra bittere pil om te slikken…

Het werd een eerste helft om snel te vergeten. Woubrugge, dat sinds twee weken de geest lijkt te hebben met de eerste twee driepunters op rij tot gevolg zocht in Noorden de kleedkamers voor de onderbreking op met een comfortabele 0-3 voorsprong. Alles wat zo’n beetje mis kon gaan, ging zaterdag mis bij de thuisploeg.
Woubrugge kwam vanuit een corner op voorsprong waarbij de inzet wel met de nodige dosis geluk achter Bas Kalshoven belandde. De tweede tegentreffer werd ingeleid door aanvoerder Stefan van Tol die in de opbouw duur balverlies leed. De goal van een meter of vijfentwintig die hierop volgde was desalniettemin van grote schoonheid. De 0-3 kwam op naam van Dennis Boer, die na meerdere avonturen in de regio is teruggekeerd bij zijn oude club. Hij kon scoren uit een voorzet vanaf de linkerkant Raoul van der Zwet er in verdedigend opzicht niet goed uitzag.
NSV’46 zette hier niks tegenover, liet zich overal de kaas van het brood eten en oogde bovenal motivatie- én inspiratieloos. Tot overmaat van ramp zag het ook nog Lars de Jong per brancard het veld verlaten met een bloedende enkel.

“Het aantal keer dat we de bal naar de goede kleur hebben gespeeld is op één hand te tellen”

Jeffrey Pieterse zag met name de eerste helft alles misgaan

In de rust greep Swart hard in en gooide het systeem voor de tweede helft compleet om. Zo ging men achterin ging men één op één spelen, wat betekende dat men de duels nu moest gaan winnen om niet tegen een nog grotere nederlaag aan te lopen. De tweede helft was de gevraagde inzet er wel en drong de thuisploeg Woubrugge achteruit. Kansen werden er genoeg gecreëerd, op een doelpunt moest het teleurgestelde publiek tot in de laatste minuten wachten. Invaller Sam Hoogendoorn tekende met zijn treffer voor de 1-3 eindstand.

Jeffrey Pieterse, die halverwege de tweede helft ook per brancard het veld moest verlaten, sprak na afloop harde woorden. “Alles ging mis eigenlijk de eerste helft. Ik denk dat het aantal keer dat we de bal naar de goede kleur hebben gespeeld op één hand te tellen is. Echt heel bedroevend. De tweede helft gingen we wat anders spelen waardoor we denk ik bijna de volle speeltijd de bal hadden, alleen wilde de kansen er niet in. Woubrugge vond het de tweede helft ook wel best volgens mij, en hebben gewoon die 0-3 verdedigt.”