Nieuwkoop pakt derde plaats na zege op Stompwijk ’92

Leidschendam | Met deze laatste competitieronde voor de winterstop was er voorafgaand voor Nieuwkoop alle reden om omhoog te kijken op de ranglijst. Zelf speelde het tegen het laag geklasseerde Stompwijk, dat na een overwinning in de eerste competitieronde vervolgens puntloos was gebleven. Hoe anders is dat bij de ploeg van Boris van Es dat juist de eerste wedstrijd verloor en sindsdien ongeslagen bleef.

Nieuwkoop begon weliswaar met een overwicht, maar toch wat slordig aan de eerste helft. Er waren wat mogelijkheden, maar echte grote kansen bleven uit in het eerste kwartier onder koude omstandigheden. Na een kwartier werd het overwicht zodanig dat er naast het koufront ook een doelpunt in de lucht hing. Na goed voorbereidend werk van Dave Verhage was het topscorer Hamza Elmaraije die na ruim twintig minuten de openingstreffer maakte. Hierna was het op één gevaarlijke counter van de thuisploeg na alleen nog Nieuwkoop dat de klok sloeg. Met name de energieke Verhage had het op zijn heupen met verscheidene goede voorzetten die helaas niet altijd op waarde geschat werden door zijn ploeggenoten. Net voor rust besloot hij het dan maar een keer zelf te doen, en met succes; 0-2. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers met een gerust hart aan de thee konden en ongetwijfeld nadacht hoe het het toch al riante doelsaldo in de tweede helft verder kon gaan uitbouwen.

Na rust waren er al snel enkele mogelijkheden op een derde treffer, waaronder één na een schitterende aanval over meerdere schijven. Toch stond het na vijf minuten plots 1-2, na een goed uitgespeelde counter. Dit was een serieuze waarschuwing voor de slordig spelende Nieuwkopers. De mannen van Van Es lieten het niet spannender worden, herpakten zich en via andermaal Verhage bracht het de marge weer terug naar twee. Boy Vork maakte, na onzelfzuchtig breed leggen van spits Sam Vijfhuizen, aan alle spanning in eind door simpel de 1-4 eindstand binnen te tikken.

Onder meer door het verlies van Aarlanderveen en de remise van koploper Lugdunum steeg Nieuwkoop naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst op twee punten achterstand van de Leidse koploper. Lugdunum is na de winterstop direct de eerste tegenstander van Nieuwkoop. Mooier kan haast niet.

Volgende week zaterdag wacht nog een affiche in de vierde ronde van de Beker. Om 14:30 uur wordt er in Vlaardingen afgetrapt tegen 4e divisionist Zwaluwen.