TAVV stelt opnieuw teleur en verliest van ASC

Oegstgeest | Met één punt uit vier wedstrijden kan TAVV spreken van een dramatische seizoensstart. Ook een erg matig ASC bleek met 2-1 te sterk voor de ploeg van Dennis Tijssen.

In de openingsfase was TAVV duidelijk de betere partij en was het voor ASC vooral tegenhouden. Dit deed men echter goed, want de Ter Aarders werden nauwelijks gevaarlijk. Na een half uur spelen was de grootste kans zelfs voor de thuisploeg. Tot opluchting van alles en iedereen ging de bal aan de verkeerde kant van de paal naast het doel van Rodney Pater. Nog geen tien minuten later was het alsnog raak voor ASC. Een afstandsschot van Jesse Jasperse verdween in de verre hoek achter Pater: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten, want notabene linksback Randy Verwoerd mocht al een minuut later de eerste TAVV-treffer van het seizoen maken.

“Eigenlijk konden ze er niet zoveel van, maar wij gingen mee in hun spel en dat was dus van een zeer droevig niveau”

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Na de rust nam TAVV opnieuw het heft in handen, maar net als in de eerste helft hield ASC stand en hoopte het vooral in de omschakeling toe te slaan. En toeslaan deden ze, want met een geplaatste schuiver zorgde Winne Meijer voor een nieuwe voorsprong. TAVV ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar kon geen potten meer breken.

Aanvoerder Lars van der Pijl keerde in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd terug van vakantie en bleef de gehele wedstrijd op de bank. De captain moest constateren dat zijn ploeg veel te verwijten viel: “De eerste twintig minuten was nog wel goed van onze kant, we creëerden alleen weinig kansen. In de tweede helft kregen we wat meer mogelijkheden, niet eens echte kansen. Maar we vergaten eigenlijk gewoon om de gemaakte afspraken na te komen. Eigenlijk konden ze er niet zoveel van, maar wij gingen mee in hun spel en dat was dus van een zeer droevig niveau. We moeten deze wedstrijd dan ook zo snel mogelijk vergeten.”

Rodney Pater; Kevin van Wijk, Kevin van Broekhoven, Yannick Otto ©, Randy Verwoerd; Bjorn Valentijn (Yoeri Bakker), Sebas van der Voorn (Roel Vogel), Stan van Smoorenburg (Chiel Konings), Dorus Boddeke (Dennis Boer); Donny van der Neut, Eric van der Hout