NSV’46 herpakt zich en komt geen moment in de problemen

Noorden | NSV’46 heeft zich een week na de nederlaag in Oegstgeest weten te herpakken en rekende in een vrij eenzijdig duel makkelijk af met het Floreant van oud-trainer Dennis van den Ing. In Boskoop leed men eerder dit seizoen nog een nederlaag, Dennis Tijssen zag zijn ploeg deze keer geen moment in de problemen geraken.

De oefenmeester van de Noordenaren blikte de ochtend na de overwinning tevreden terug. “Als ik toch kritisch moet beginnen denk ik dat ik alleen kan concluderen dat de uitslag hoger uit had moeten vallen. We startte goed aan het duel en hadden eigenlijk binnen het kwartier al met 2-0 voor moeten staan. Uiteindelijk leidde een andere prima aanval na een half uur spelen alsnog tot de voorsprong en beslissen we het duel voor rust al definitief door twee goals van Jeffrey Pieterse.”

De openingstreffer kwam op naam van Kamiel Disseldorp die op de plek speelde van de niet geheel fitte Menno de Jong. Tijssen zag dat het goed was en zag zijn ploeg voor de thee eigenlijk niks weggeven. Floreant had met een niet al te lastige kopbal verder geen doelpogingen. Een heel verschil met het duel van begin oktober, zag ook Tijssen.

“We zijn nu een stuk verder dan in oktober, naast dat we toen verre van compleet waren”

Dennis Tijssen | Trainer NSV’46

“We zijn nu een stuk verder dan toen, naast dat we toen verre van compleet waren. We zijn veel meer met de details bezig nu, iets dat je op zaterdag nu steeds meer terug ziet. Vandaag had Floreant moeite met ons systeem. Ze kregen geen vat op onze mensen aan de buitenkant en wij wisten overal steeds een overtal te creëeren, iets waar we deze week ook op getraind hadden. De uitvoering was de eerste helft hierin heel goed. De tweede helft waren zij wel iets sterker doordat ze een balvaste spits inbrachten maar alsnog leidde dit niet tot problemen. Na rust hadden we ook een fase waarin bij ons de bal heel makkelijk rondging waardoor bij hen de irritatie onderling wat toenam. We moeten het dan wat beter uitspelen, maar op deze overwinning valt mijns inziens niks op af te dingen.”

De thuisploeg kwam na rust dus niet meer tot scoren, tegenstander Floreant noteerde nog wel een doelpunt waardoor er een 3-1 eindstand de boeken inging.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A.