Nieuwkoop komt wederom niet tot scoren maar pakt wel punt bij RCL

Leiderdorp | SV Nieuwkoop wist koploper DONK vorige week knap op een doelpuntloos gelijkspel te houden. Stiekem zat er misschien nog wel meer in. Dat goede gevoel moest meegenomen worden naar het volgende lastige duel, uit bij RCL. Ook in Leiderdorp werden de toeschouwers niet getrakteerd op goals. Het eindigde wederom in 0-0.

Het eerste kwartier was voor de thuisploeg. Met een paar kleine speldenprikjes probeerde RCL gevaarlijk te worden, maar doelman Thomas Boekestein werd slechts één keer getest. Een schietkans kon eenvoudig worden gekeerd door de goalie. Het tweede kwartier van het duel was voor de ploeg van Boris van Es. De oranjehemden kregen enkele mogelijkheden waarbij de beste kans voor Lucas Krooy was. Hij zag zijn inzet, na een goede voorzet van Melvin van den Hooren, ternauwernood gered worden door RCL-doelman Andrew Bontje van Dijk.

Het derde en laatste kwartier van de eerste helft was meer in evenwicht. RCL probeerde gevaarlijk te worden met diepgang achter de defensie van SV Nieuwkoop. Het voetbalde een goede kans bij elkaar, maar de bal werd net naast getikt. Boekestein voorkwam net voor rust met een goede redding op een laag hard schot dat onderweg nog van richting werd veranderd de 1-0 ruststand.
De tweede helft hield hetzelfde patroon. Beide ploegen kregen nauwelijks kansen. Wel werd de sfeer op het veld steeds grimmiger. Er waren enkele stevige overtredingen en flinke protesten bij enkele afgevlagde aanvallen. De twee ploegen maakten steeds om en om het spel, maar tot echte gevaarlijke doelpogingen kwamen de formaties niet. Pas in de absolute slotfase werd het nog gevaarlijk en kregen beide ploegen nog de kans het duel naar hun kant te trekken.
Dave Verhage had zich namens Nieuwkoops tot matchwinner kunnen kronen toen hij ontsnapte aan buitenspel en ondanks het vlagsignaal door mocht, echter eindigde zijn inzet op de vuisten van de Leidse doelman.

Zo stond er na een wedstrijd met weinig kansen ook een logische eindstand van 0-0 op het scorebord.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Thijs Rekelhof, Mike Boelee, Joris Verweij ©; Noë Esselink (57. Sem Meertens), Lucas Kooy (46. Dirk van den Haak), Sam van der Hoorn (76. Thijs van der Zon), Boy Vork, Dave Verhage; Auke Westerduin (85. Jeffrey van Lith), Melvin van den Hooren (46. Robin Voorend).

Door: Rick Sinnige | Archieffoto: Kees Verhaar

NSV’46 herpakt zich en komt geen moment in de problemen

Altior voor tweede maal dit seizoen ten onder tegen Soccer Boys