Zevenhoven laat winst glippen na dramatische 2e helft

Zevenhoven | Na een eerste helft waarin Zevenhoven oppermachtig was, moest het door een zeer matige tweede helft de winst wederom laten aan RVC ‘33. Net als in de uitwedstrijd waren de mannen uit Reeuwijk-dorp net iets te sterk voor de mannen van trainer Danny ter Hoeve.

“Niet te geloven die tweede helft, we waren echt onherkenbaar.” Trainer Ter Hoeve is er kort na afloop nog steeds verbaasd over. “In de eerste helft waren we zoveel beter en moeten we gewoon meer afstand nemen. Dat doen we dan niet en dan volgt er zo’n tweede helft. Moet je kijken naar de uitslagen, we hadden echt goede zaken kunnen doen…”

De oefenmeester sloeg hiermee de spijker volledig op z’n kop. Zevenhoven speelde een sterke eerste helft of beter gezegd, RVC’33 leverde een wel heel erg slechte eerste deel af want de blauwhemden speelden werkelijk elke bal in de voeten van een Zevenhoven-speler. Spitsen Damon Boon en Nick Mooren kregen alle ruimte en kregen de ene na de andere kans. Keeper Stefan van der Meer werd dus vaak getest, maar de uitstekende doelman hield toch vrij makkelijk stand op de vaak te makkelijke pogingen van de Zevenhoven aanvallers. Een goed genomen corner van Maurits Splinter was uiteindelijk nodig om de ban te breken. Falco de Lange kopte door en via het scheenbeen van een RVC ’33 verdediger belandde de bal in het dak van het doel. De thuisploeg bleef daarna drukken, creëerde kansen, maar verzuimde de voorsprong verder uit te bereiden.

“Niet te geloven dat wij zo’n dramatische tweede helft afleveren”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

En zo volgde in de tweede helft dus de spreekwoordelijke ‘deksel op de neus’ voor de thuisploeg. De bezoekers scoorde al snel met een bijna identiek doelpunt uit een cornerbal. De rollen waren compleet omgedraaid vanaf dat moment en het was daarna eigenlijk wachten op de 1-2. Zevenhoven was geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft de lakens uitdeelde. De verdiende voorsprong voor de bezoekers volgde na zo’n zestig minuten spelen en was op dat moment volledig verdient. Doelman Jordy Aartman grabbelde bij een inzet van spits Mark Sluijs, maar kreeg de bal niet tijdig onder controle waarna Mathijs de Hoog de bal het laatste zetje kon geven. Zevenhoven probeerde het nog wel maar wist geen noemenswaardige aanval meer op poten te zetten. De bezoekers hoefde niet meer, zagen de tijd langzaam maar zeker verstrijken en mochten even voor half vijf hun nooit meer verwachtte feestje vieren.

Zevenhoven verloor hiermee dus onnodig dure punten en daarnaast ook aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet en keeper Aartman die beiden geblesseerd uitvielen en waarschijnlijk niet zullen spelen in de derby tegen Altior van aanstaande zaterdag.