NSV’46 geeft ruime voorsprong uit handen en mag blij zijn met punt

Linschoten | Voor de Noordenaren stond er dit weekend een wedstrijd tegen het laag geklasseerde Linschoten op het programma. De geschiedenis leert ons dat dit voor de bezoekers altijd lastige wedstrijden zijn. Zo werden zij tijdens het kamioensjaar met 4-1 terug naar Noorden gestuurd. Het fysieke aspect dat de thuisploeg meestal niet vreemd is zorgde ook vandaag weer voor de nodige problemen voor de ploeg van Dennis van den Ing.

De openingsfase was zeer rommelig. De passing was van beide kanten niet zuiver waardoor er veel duels gespeeld werden. Slechte passing was ook de reden dat Linschoten al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had kunnen komen. Tweemaal was een verkeerde breedtebal de inleiding. Eerst was het Cas van der Hoorn die het leer zo in de voeten speelde van een vijandige aanvaller daarna deed Marcle Verhaar dit nog eens dunnetjes over. Maar net zo vaak was Berry Mastwijk – die speelde omdat Bas Kalshoven nog altijd kampt met fysieke problemen en zijn Marc Pieterse niet had getraind afgelopen week – middels twee knappe reddingen een sta-in-de-weg voor de thuisploeg.

Na 25 minuten begon NSV’46 wat beter te voetballen en liet met name op het middenveld de bal goed rondgaan. Op die manier pakten de Noordenaren duidelijk het initiatief in de wedstrijd maar bleef het waakzaam voor de snelle uitbraken. Vooral aan de linkerkant oogde NSV’46 kwetsbaar. Kamiel Disseldorp heeft het vizier vaak naar voren gericht en vergeet op die manier nogal eens zijn defensieve taken. Meermaals stond hij compleet verkeerd aan de buitenkant te dekken.

Echte kansen bleven aan beide kanten uit waardoor het er naar uitzag dat men in Linschoten met een brilstand zou gaan rusten. Maar NSV’46 heeft met Lars de Jong en Robin van Koert twee spitsen in de gelederen die altijd kunnen toeslaan, en zo geschiedde. Vier minuten voor de thee eindigde een één tweetje tussen beide heren bij De Jong die middels zaalvoetbalactie zijn tegenstander omspeelde, de bal daarna breed lag en zo Van Koert een niet te missen kans bood, 0-1. Luttele tellen voor het rustsignaal sloeg de Noordense formatie andermaal toe. De Jong stuurde Disseldorp diep en na goed doorzetten bediende ook hij Van Koert; 0-2.

Na de onderbreking gingen de bezoekers direct middels goed voetbal op zoek naar de derde treffer maar diverse overtal situaties werden niet goed uitgespeeld waardoor men de tegenstander in leven liet. Na iets meer dan een uur spelen vond Linschoten de aansluitingstreffer. Hier ging wel gigantisch geschutter van Marcel Verhaar op de achterlijn aan vooraf.
Een periode van chaos was aangebroken. Het voetbal verdween naar de achtergrond en mede door inconsequent fluiten van de dienstdoende arbiter resulteerde dit in een fysieke pot voetbal. En dat was aardje naar het vaartje van de Linschoters die hier meer bedreven in zijn dan de technisch betere Noordenaren. In de achtenzestigste minuut forceerde de thuisploeg de gelijkmaker. NSV’46 dacht recht te hebben op een ingooi maar die ging de andere kant waardoor men achterin niet waakzaam genoeg was. Een voorzet vanaf de rechterzijde bereikte de linkerspits die het net achter Mastwijk die middag voor de tweede keer liet bollen, 2-2.
Twee minuten later leek het helemaal mis te gaan toen een zondagsschot van een meter of dertig achter een verbouwereerde Mastwijk in de winkelhaak terecht kwam, 3-2.

‘Na een tegengoal slaat de paniek toe, wat dat is weet ik ook niet precies’

Daan Koot | Middenvelder NSV’46

NSV’46 gaf dus binnen tien minuten een zekere winstpartij uit handen en moest op zoek gaan naar de gelijkmaker om nog een punt over te houden aan deze ontmoeting en niet (nog) verder achterop te geraken bij de concurrentie.
NSV’46-middenvelder Daan Koot zag deze fase met argusogen aan en wist niet wat hij moest antwoorden hoe het kan dat zijn ploeg in fases zo door de ondergrens kan zakken. ‘De gemakzucht slaat soms een beetje toe denk ik en op het moment dat we dan een tegengoal incasseren zie je dat we ons dat niet kunnen permitteren. Dan slaat de paniek toe, wat dat precies is weet ik ook niet… Tegen een ploeg als Linschoten mag je gewoon nooit een 0-2 voorsprong weggeven’, aldus de lange middenvelder.

Gelukkig voor de Noordenaren viel de gelijkmaker alsnog in de slotfase waarin goed voetbal nog altijd ver te zoeken was. Een van de zeldzaam geworden goede combinaties bereikte Cas van den Hoorn die vanaf de linkerkant onberispelijk binnenschoot en zo de Noordenaren weer wat hoop verschafte. In de absolute slotfase kreeg Van Koert nog tweemaal de kans om zijn ploeg alsnog de winst te bezorgen maar hij hielp beide kansen om zeep.