Sportief fungeert laatste half uur als schietschijf

Zegveld | Een week voordat het op bezoek mag bij koploper SCH’44 heeft Sportief een onnodig ruime nederlaag geleden. Tot aan de zestigste minuut kon de ploeg van trainer Cor Stoof goed mee met tegenstander Siveo, kreeg het ook diverse goede mogelijkheden, maar uiteindelijk won de ploeg uit Zegveld met ruime cijfers: 5-0.

De eerste helft – en dan met name de eerste tien minuten – was er één om van te smullen, niet zozeer vanwege het goede voetbal maar beide ploegen leverde veel strijd en kregen beide genoeg mogelijkheden om de score te openen. Al na een halve minuut was er de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf de linkerkant van Luuk Blonk belandde achter de kansloze Colin Griffioen op de lat. Na drie minuten was Sportief voor de eerste keer gevaarlijk. Kris Baken kwam door over de rechterkant maar zijn voorzet was net te scherp voor de inkomende Stijn Molenaar. In de vierde minuut verspeelde Florian Nieuwkoop simpel de bal waardoor Siveo een opgelegde mogelijkheid kreeg ook dit keer bleek Griffioen een sta in de weg. Weer dertig seconden later kreeg Sportief weer een dot van een kans. Een lange bal van Tosca Wens zorgde ervoor dat Kris Baken alleen op keeper Erik Streng af kon maar laatstgenoemde was de winnaar van de tweestrijd. Na zeven minuten wat voor het publiek meer weg had van een tenniswedstrijd was het dan toch raak. Michael Vijfhuizen taste mis na een voorzet vanaf rechts waarna zijn directe tegenstander Blonk de 1-0 in de verre hoek schoof.

Het was een minuut of drie rustig en misschien even wennen voor het publiek maar toen was daar direct weer een grote kans. Baken snelde zijn tegenstander voorbij en bediende Molenaar maar die zag zijn inzet worden gekeerd door de uitstekende Streng.
De Zegveldse sluitpost kroonde zichzelf vijf minuten later misschien al de man of the match toen hij een kiezelharde inzet van Baken pareerde en zo een zekere gelijkmaker wist te voorkomen. De rest van de eerste helft kan korter worden samengevat, beide teams kregen nog een tweetal kleine mogelijkheden, gescoord werd er echter niet meer.

De tweede helft was amper een minuut oud toen de thuisploeg al de eerste kans kreeg, opnieuw was het de sterk spelende Blonk die een prima actie in huis had. Zijn voorzet was afgemeten maar werd door zijn collega jammerlijk gemist binnen het doelgebied.
Sportief werkte hard, voorkwam op die manier dat de geel-blauwen echt gevaarlijk werden maar konden zelf niet de vijandelijke defensie op de knieën krijgen. In de drieënzestigste minuut kon het thuispubliek andermaal juichen. Een ogenschijnlijke ongevaarlijke dieptebal werd door Justin Verkerk verkeerd verwerkt en op die manier kwam Blonk oog in oog met Griffioen te staan: 2-0.

‘Na de tweede tegentreffer is het over, gaan de koppies hangen en laten we de score weer te gemakkelijk oplopen’

Florian Nieuwkoop | Middenvelder Sportief

Uitblinker vonk moest na zeventig minuten het veld geblesseerd verlaten en gaf op die manier onbedoeld zijn vervanger Wesley Voorend de kans om de aandacht op te eisen. Binnen twintig minuten wist de handige invaller middels een hattrick de wedstrijd definitief te beslissen.

Middenvelder Florian Nieuwkoop wist na de wedstrijd niet waar het was misgegaan. ‘We doen meer dan een uur goed mee creëren genoeg kansen om ons spel te belonen maar hij valt gewoon niet. Na de tweede treffer is het bij ons over, gaan de koppies hangen en latern we te makkelijk de score weer zover oplopen.’