0172SPORT, NSV'46 - Warmunda

NSV’46 gaat na overtuigende zege op Warmunda vol voor nacompetitie

Noorden | NSV’46 heeft op overtuigende wijze afstand genomen van concurrent Warmunda én daarmee zichzelf ook gerevancheerd van de eerdere oorwassing die men opliep in Warmond. De blauwwitten hadden niks te vertellen in Noorden en dropen na afloop dan ook af in de wetenshap dat hun seizoen er in ieder geval op zit.

De ploeg van Dennis Tijssen begon – zonder topscorer en spelmaker Jeffrey Pieterse – scherp aan het duel, maar ook Warmunda was voornemens er een wedstrijd van te maken noteerde de eerste mogelijkheid dat een prooi was voor doelman Bas Kalshoven. Ook aan de andere kant moest de doelman ingrijpen en het publiek ging in het mooie weer eens goed zitten voor een heerlijk potje. Na veertien minuten werd de ban gebroken in Noordens voordeel toen Robin van Koert op aangeven van linksback Robbin Verhaar de 1-0 tegen de touwen kopte. Acht minuten later verdubbelde Dorus Boddeke met enig fortuin de score toen hij zijn afstandsschot via een been in het doel zag belandden.

Florencio Faneyte, die weer prima op dreef was met enkele heerlijke dribbels, kreeg rond de vijfendertigste minuut de kans de wedstrijd al voor rust te beslissen maar liet dit helaas na. De thuisploeg had desondanks de wedstrijd volledig onder controle maar liep toch tegen een zeperd op toen Warmunda vlak voor rust vanuit een corner de aansluitingstreffer wist te maken. Kalshoven ging hierbij niet vrijuit en gaf de bal min of meer aan de tegenstander die eenvoudig kon binnenwerken.

“Het is misschien typisch Noordens om het glas half vol te zien”

Robin van Koert zag zijn team de beste wedstrijd van het seizoen spelen

Warmunda rook waarschijnlijk bloed en wilde na rust doordrukken maar NSV’46 was niet voornemens om hieraan mee te werken. Sterker nog het kwam zelf sterk uit de kleedkamer en al na vijf minuten was het Van Koert die met zijn tweede van de middag het duel vroegtijdig in het slot leek te gooien. “Een lange bal van Kevin werd door hun verdediging slecht verwerkt en viel voor mijn voeten. Ik zag de keeper uitkomen en met een stift was ook hij geklopt”, aldus de spits die daarmee alweer zijn veertiende treffer van het seizoen maakte. “Niet veel later dacht ik vanuit een vrije trap ook de 4-1 te maken maar deze werd onterecht afgevlagd. Zij kregen hierna nog één kleine kans via die snelle Van Bentum maar wij hadden de overhand en het was wachten op de vierde treffer. En die viel een klein kwartier voor tijd via Kevin.”

De vierde treffer kwam dus op naam van Kevin Fransen die een vrije trap van Robbin Verhaar binnen wist te koppen. Zo boekte NSV’46 na een prima wedstrijd een relatief eenvoudige zege en doet het hierdoor nog helemaal mee voor een plaats in de nacompetitie, zag ook Van Koert. “Een prima pot, ik denk eigenlijk één van onze beste wedstrijden dit seizoen. We zijn eigenlijk de hele wedstrijd dominant geweest en nagenoeg niet in de problemen gekomen. Warmunda leek de handdoek vooraf al gegooid te hebben, al is dat misschien typisch Noordens om het glas half vol te zien. We speelden gewoon goed vandaag. Gezien de stand gaat het een leuk slot van de competitie worden.”