0172SPORT, Altior, Joost Sassen

Altior richt zich na verlies bij RKDES op nacompetitie

Kudelstaart | Altior moest het in Kudelstaart opnemen tegen RKDES dat nog volop in de race is voor het kampioenschap én momenteel de dans leidt om de derde periode. Een tegen nacompetitie vechtend Altior had waarschijnlijk de bijna-buur niet op een slechter moment kunnen treffen. Toch waren de beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar de punten bleven op Sportpark Calslagen.

“Het verschil vooraf op de ranglijst was zeker niet op het veld terug te zien”, sprak Altior-aanvoerder Tom van der Weijden na afloop van het duel. “Zij beslissen eigenlijk vlak voor rust binnen een paar minuten de wedstrijd door tweemaal te scoren, verder creëerden zij eigenlijk helemaal niet zo veel. Het gevaarlijkste moment voor rust – op de goals na – was een vrije trap die van mijn schoen kwam maar rakelings naast het RKDES-doel ging.”

Ook de 1-0 kwam voort uit een vrije trap, waar Altior-doelman Mike van Tol zich op verkeek en moest lossen. De ontstane rebound pakte hij vervolgens knap, maar op de tweede rebound was hij kansloos. Niet veel later was het duel gespeeld toen een aanval over rechts bij de tweede paal door een middenvelder tegen de touwen werd gewerkt.

“Nacompetitie ontlopen wordt na het verlies van deze week wel heel lastig”

Tom van der Weijden ziet de bui al hangen

“De tweede helft probeerden we het wel en waren we de gevaarlijkste ploeg. We hebben wel wat kansjes gecreëerd, maar uiteindelijk heeft hun keeper geen echte reddingen hoeven te verrichten.”

Zodoende lijkt het onderin 2C gespeeld. Lugdunum en Zevenhoven degraderen naar alle waarschijnlijkheid rechtstreeks. Altior heeft een achterstand van negen punten op de veilige negende stek en gaat zich opmaken voor de nacompetitie, alwaar zij gaan proberen een langer verblijf in de derde klasse af te dwingen. Toch zullen ook de mannen van trainer Arjan van der Laan nog wel punten moeten pakken, daar Lugdunum op zes punten achterstand staat met nog vijf wedstrijden te gaan…
“We gaan alles op alles zetten om nog zoveel mogelijk punten te halen en dan zien we uiteindelijk wel op welke plek we eindigen. Wij willen absoluut niet uit de derde klasse, dit is een leuke competitie met mooie tegenstanders en derby’s, maar nacompetitie ontlopen wordt na het verlies van deze week wel heel lastig.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Altior:
Mike van Tol; Thijs Koopman, Tom van Vliet (Sebastiaan van Veen), Stan Janssen, Bram Hartveld; Sam van der Meer (Joost Sassen), Tom van der Weijden ©, Sem van den Berg, Rick Keijzer; Ed van der Weijden, Luuk den Haan (Tim Zwirs)

Door: Luuk Valentijn | Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, NSV'46 - Warmunda

NSV’46 gaat na overtuigende zege op Warmunda vol voor nacompetitie

Sportief blameert zichzelf op bezoek bij Rijnstreek