0172SPORT, NSV'46-Nicolaas Boys

NSV’46 de sterkste in derby tegen Nicolaas Boys

Noorden | De afwezigheid van het grootste gedeelte van Vak-N deed Nicolaas Boys geen goed. Op bezoek in Noorden voor de derby tegen NSV’46 oogde de ploeg van Mo Bougrine wat uitgeblust. De thuisploeg was gretiger, maar verzuimde de wedstrijd eerder te beslissen. Nu bleef het tot het einde toe spannend maar bleven de punten in Noorden.

De openingsfase oogde beide ploegen wat zenuwachtig en ging er aan de bal een hoop mis. Gaandeweg gooiden de ploegen de schroom van zich af, maar pakte de thuisploeg het initiatief. Tot heel veel uitgespeelde kansen leidde dit niet, op één situatie na en toen was het ook direct raak. Mitchel Pijpers legde de bal op randje zestien breed op Cas van der Hoorn die doelman Xander Hardsteen met een geplaatste schuiver kansloos liet.

De tweede helft startte NSV’46 met de ingevallen Lars de Jong als aanspeelpunt voortvarend. In de rug van de blonde spits ontstond steeds de ruimte voor de snelle Pijpers, maar hij had zijn vizier deze middag niet op scherp staan. Zeven minuten na de thee ging hij voor de eerste maal op Hardsteen af maar maakte hij de verkeerde keuze richting zijn linkerbeen. De kans die hierna voor De Jong ontstond werd geblokt. Iets meer dan tien minuten later was het wederom Pijpers die de marge kon verdubbelen. Een geweldige dieptepass van Robbin Verhaar bood hem de kans maar het geplaatste schot over de uitgekomen Hardsteen stierf in schoonheid op de lat.
Waar NSV’46 de kansen onbenut lieten sloegen de Nieuwveners via de uitstekend spelende Joost Verkerk wél toe. Op eigen helft ontving hij de bal en zag een gaatje in de verdediging. Een lange rush bracht hem in de vijandelijke zestien waar hij middels een stift keepers Bas Kalshoven verraste. Een fantastische treffer. Navraag bij de hoofdrolspeler leerde echter dat de wondergoal een mislukte voorzet betrof. ‘Ik begon aan een solo vanaf eigen helft en toen ik in bij hun strafschopgebied kwam, was ik zo gebroken dat er geen normale voorzet meer uit me voeten kwam. Maar ach, de beste voorzetten zijn degene die er direct in gaan…’

‘We hadden het al veel eerder moeten beslissen, nu scoren zij uit een verdwaalde voorzet opeens de 1-1’

Matchwinner Cas van der Hoorn zag veel kansen van zijn ploeg verloren gaan

Lang konden de bezoekers niet genieten want in de éénentachtigste minuut, twee minuten van de gelijkmaker, namen de Noordenaren alweer de leiding. Knap opendraaien van Van der Hoorn bracht de bal bij Lars de Jong die middels een steekbal Pijpers in stelling bracht. De tot nu toe onfortuinlijke aanvaller werd al dan niet onreglementair naar de grond gewerkt, maat vanuit zijn rug pikte de eveneens doorgelopen Van der Hoorn het leer op en verschalkte Hardsteen in de korte hoek. Het vlagsignaal voor buitenspel werd terecht genegeerd door arbiter Sulaiman, die overigens een prima wedstrijd floot.

Vier minuten na de treffer was Pijpers weer dichtbij toen hij bij de eerste paal opdook om een voorzet van De Jong binnen te werken maar nu werd de inzet geblokt. Hierdoor bleef het qua stand spannend in Noorden hoewel de bezoekers niet veel wisten te creëren. Voorin had men niet te kracht en op het middenveld waren de Noordenaren vooral de tweede helft de baas. De ploeg van Robert Swart had in balbezit via Menno de Jong en Daan Koot wél de rust om de voorwaartsen te bedienen, waar het bij de Nieuwveners allemaal wat chaotischer oogde.

De laatste kans was ook voor Pijpers toen hij in een tegenaanval samen met Lars de Jong op één verdediger afging, maar ook deze poging ging vroegtijdig verloren. Desondanks waren er veel blije gezichten in Noorden. Die van matchwinner Cas van der Hoorn straalde het meest: ‘De eerste tien minuten waren heel rommelig maar daarna zijn we de betere ploeg. Op mijn doelpunt na kregen we niet zo heel veel kansen en in de tweede helft verzuimen we het af te maken. We moeten natuurlijk gewoon onze kansen benutten en de 2-0 maken dan is het klaar. Nu scoren zij uit een verdwaalde voorzet opeens de 1-1. Hier moeten we trouwens wel gewoon een overtreding maken en een kaart pakken vind ik, nu laten we die gozer te ver komen. Wel lekker dat je dan alsnog de 2-1 maakt. Qua kansen hadden we de wedstrijd gewoon veel eerder moeten beslissen.’