Goed voetballend Altior gemakkelijk langs ESTO

Bodegraven | Na twee nederlagen weet Altior weer wat winnen is. Op bezoek bij ESTO werd er weer eens goed gevoetbald en dit resulteerde in een ruime overwinning.

Het eerste kwartier was het van beide partijen aftasten. Geen van beide doelmannen werden op de proef gesteld. Pas in de zeventiende minuut viel de eerste kans te noteren en die was voor de thuisploeg. Een katachtige reactie van Jeroen Sassen voorkwam de openingstreffer.
Altior leek hierdoor wakker geschud en schakelde een tandje bij. Een mooie voorzet van Ed van der Weijden werd goed ingekopt door Reber Taha, maar Esto keeper Donny Veenis wist met zijn vingertoppen de bal nog tot corner te verwerken. Zeven minuten voor rust was het weer bijna raak. Een goed lopende aanval van Altior eindigde bij Ed van der Weijden die verwoestend uithaalde. Tot geluk van heel ESTO kreeg een verdediger de bal op de doellijn tegen zijn been waardoor het doelpunt voorkomen werd. Het bleek echter uitstel van executie, want een slim genomen vrije schop van Tom van der Weijden leverde in de drie minuten voor de thee wél de 1-0 op. Van der Weijden bereikte broer Ed die precies op tijd voor de ESTO-doelman opdook en de bal keurig over hem heen in de verre hoek kopte.

‘We hadden het betere van het spel en waren als ploeg gewoon beter dan ESTO’

Er was niet veel af te dingen op de overwinning vond Tom van der Weijden

Na rust ging Altior op dezelfde manier verder. Met goed verzorgd en leuk voetbal werd ESTO onder druk gezet. Een slimme breedtepass op Ed van der Weijden werd door hem op de juiste wijze ingeschat. Met een snelle kapbeweging was hij zij tegenstander kwijt en vanuit een toch lastige hoek knalde de topscorer in Langeraarse dienst de bal in de kruising.
Met drie aanvallende wissels probeerde de thuisploeg Altior onder druk te zetten. Vanuit een goede aanval vond men in de zeventigste minuut de aansluitingstreffer, 1-2. Even vreesde iedereen met een oranje-zwart hart een herhaling van de heenwedstrijd waarin een 2-0 voorsprong in de blessuretijd werd weggegeven. Zover liet Altior het echter niet komen, want acht minuten voor tijd was het Tom van der Weijden die het duel besliste. De jongste van het Van der Weijden tweetal verzorgde in de blessuretijd ook nog het slotakkoord waardoor de ploeg van Arjan van der Laan met 1-4 won.

Tom van der Weijden was content met het vertoonde spel én zijn treffers maar gaf de credits voor mooiste doelpunt aan broer Ed: ‘Ja we speelden erg goed vandaag. We hadden het betere van het spel en waren als ploeg gewoon beter dan ESTO. De goals die we maken waren stuk voor stuk mooie doelpunten, maar vooral de tweede van Ed was echt een hele knappe goal. Hem nog topscorertitel helpen wordt wel lastig denk ik, maar als je kijkt naar het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld is het knap dat hij zo hoog staat. Volgende week wacht HBC, een wedstrijd waar ik heel benieuwd naar ben. De vorige keer werden we echt kansloos van het veld gespeeld. Dus ik ben benieuwd of we ze dit keer meer tegenstand kunnen bieden en misschien wel net zoals KDO drie punten kunnen pakken om het seizoen mooi af te sluiten.’

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Tom van Vliet, Sebastiaan van Veen, Stan Janssen; Reber Taha (60 Stijn van der Meer), Sam van der Meer (78. Rody Blommestijn), Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©, Luuk den Haan (81. Rick Keijzer), Ed van der Weijden (81. Sem van den Berg)

Bron: Nico van Smoorenburg | Foto: Loek van Kessel