Zevenhoven beleefd kansloze middag tegen Soccer Boys

Bleiswijk | Natuurlijk was er bij Zevenhoven stille hoop dat er een vervolg zou worden gegeven op de overwinning van vorige week tegen BSC ’68. Maar de mannen van trainer Danny ter Hoeve moesten negentig minuten lang toezien dat Soccer Boys toch echt een maatje te groot was deze middag. Op de 4-1 nederlaag viel na afloop dan ook niets af te dingen.

De thuisploeg begon ijzersterk aan de wedstrijd. Het baltempo lag hoog en met veel snelheid aan de zijkanten werd Zevenhoven vanaf het begin overlopen. De geelhemden hielden welgeteld vijtien minuten stand toen een prachtige aanval over veel schijven achter doelman Jordy Aartman belandde. Nog geen twee minuten later was het wederom raak, ook hier ging een prima aanval van de thuisploeg aan vooraf. Zevenhoven werd volledig weggespeeld en dat was voor trainer Ter Hoeve het signaal om al vroeg in de wedstrijd te wisselen. Stan Brouwer en Nick Vis moesten plaats maken voor Gareth Rowlands en Jop Vianen. “Op het middenveld kwamen we tekort, we werden daar weggespeeld en daar moest een man bij”, aldus Ter Hoeve. Heel veel beter werd het spel er niet op. Nick Mooren had één keer de kans om Rowlands alleen voor de keeper te zetten maar de spits leverde een belabberde assist af die makkelijk te onderscheppen was. Vlak voor rust zette de thuisploeg, na wederom een mooie aanval, de stand op 3-0.

“Deze tegenstander was simpelweg een maatje te groot voor ons”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Ook in de tweede helft voerde de thuisploeg de boventoon en was het voor Zevenhoven uiteindelijk hopen dat de uitslag niet al te groot zou uitvallen. Na de 4-0, deze viel na zo’n twintig minuten spelen in de 2e helft, namen de Bleiswijkers wat gas terug en zodoende kon Nick Mooren vlak voor tijd nog iets terug doen. Zevenhoven droop af met een 4-1 nederlaag en zal zich voor volgende week moeten zien te herpakken wanneer mede-laagvlieger Lugdunum op bezoek komt.

Danny ter Hoeve was realistisch na afloop. “We zijn vandaag voor het eerst dit seizoen weggespeeld door een ploeg met heel veel beweging en met een heel sterk middenveld. We kwamen op alle fronten tekort helaas.” Inmiddels zijn de gesprekken over volgend seizoen voor Ter Hoeve al in volle gang met de club waar hij graag nog een seizoen zou willen blijven. “Woensdag zitten we om de tafel en wordt er een beslissing genomen. Mijn intentie is in ieder geval om te blijven.”