0172SPORT, Nieuwkoop-VVC

Nieuwkoop pakt drie belangrijke punten tegen VVC

Nieuwkoop | Een week na de harde nederlaag bij CVC Reeuwijk stond voor Nieuwkoop de eerste thuiswedstrijd sinds de corona-onderbreking op het programma. Op bezoek kwam FC VVC, nummer laatst van de ranglijst. Een ideale kans om het blazoen weer op te poetsen dus…

Beide ploegen hadden moeite de bal in de ploeg te houden, waardoor de eerste helft enorm slordig was. Na vijfentwintig minuten kon er nog geen enkele echte kans genoteerd worden. Dit veranderde twee minuten later toen Nieuwkoop oprukte via de flank. De bal kwam net buiten het strafschopgebied bij Dave Verhage terecht. Hij rommelde de bal naar Boy Vork, die het leer schitterend de kruising in schoot, 1-0.

Opvallend was de wissel die volgde. Spits Mike van Schie, die duidelijk zijn dag niet had, werd na iets meer dan een half uur al vervangen. Sallem Chemlali nam zijn plaats in en dit bleek een goede zet van trainer Manfred van den Bosch. Vrijwel direct wist Nieuwkoop gevaarlijker te worden aan de bal en kreeg het meer kansen. Zo probeerde Chemlali het kort nadat hij in de ploeg kwam met een volley, maar had deze net onvoldoende kracht om de keeper te passeren. Kort daarna volgde een scherpe voorzet die door de nieuwe spits net werd gemist, maar ook Verhage kon bij de tweede paal de bal niet in het lege doel tikken. Het slotstuk van de eerste helft was ook voor Chemlali, die met een geplaatste bal naast schoot.

De tweede helft had wederom wat moeite om op gang te komen. Het werd feller over en weer met soms harde overtredingen. VVC wist zo nu en dan ook tot kansjes te komen, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Na iets meer dan een uur voetballen kreeg Boy Vork de mogelijkheid om uit een vrije trap zijn tweede treffer te maken, maar de doelman van de bezoekers wist de bal goed te pakken.
Het duel werd dertien minuten voor tijd beslist, toen Nieuwkoop een overtalsituatie goed uitspeelde. Vork kreeg vanaf de zijkant de bal aangespeeld, speelde door naar de vrije Chemlali, die goed binnenschoot en de marge verdubbelde. Vlak voor tijd volgde ook nog een derde treffer. Een goede vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd van dichtbij door Thijs van der Zon binnengetikt.

Drie belangrijke punten voor Nieuwkoop, dat hierdoor opklimt naar de tiende plaats.