Nieuwkoper Gareth Rowlands gaat voor nieuw avontuur bij Zevenhoven

Nieuwkoop | Vorige week hakte Gareth Rowlands de knoop door en gaf hij zijn ‘jawoord’ aan SV Zevenhoven. De 24-jarige aanvaller van SV Nieuwkoop heeft inmiddels ook zijn huidige club ingelicht, waar hij de afgelopen twee seizoenen geen speelminuten meer kreeg van Manfred van den Bosch.

Nieuwkoop gaat volgend seizoen starten met Onder-23 voetbal en start hierbij direct met drie jonge talentvolle teams. Het huidige tweede elftal zal hierdoor als selectieteam achter het eerste elftal verdwijnen. Voor Rowlands was dit de belangrijkste reden om het oranje van Nieuwkoop voor het geel van Zevenhoven te verruilen. ‘Er gaat bij Nieuwkoop een grote verandering komen met veel doorstomende jeugd. Daardoor lijk ik een beetje buiten de boot te vallen.’

‘Ik heb een leuke tijd bij Nieuwkoop gehad, maar ik ben toe aan een nieuw avontuur bij Zevenhoven’

Gareth Rowlands over zijn overstap naar Zevenhoven

Bij Zevenhoven krijgt Rowlands te maken met een aantal oud ploeggenoten als Sjoerd Zuijdervliet en Lars Jansen. Het weerzien met deze jongens heeft zeker meegespeeld in zijn keuze. ‘Het zijn goede gasten en ik ken ze ook goed. Het is fijn om na een tijdje weer met ze te gaan voetballen. Daarnaast vind ik Zevenhoven een leuke club, waar ik mezelf wel op het veld zie staan. En ook na afloop is het er gezellig’.

Bij Zevenhoven zal Danny ter Hoeve volgend seizoen aan het roer staan. Rowlands heeft de nieuwe oefenmeester ondertussen ook al gesproken. ‘Het was een fijn gesprek en ik ben erg benieuwd wat volgend seizoen gaat brengen. Ik heb er voornamelijk veel zin in en wil gewoon laten zien wat ik kan.’

Rowlands is dus aan zijn laatste maanden bij de oranjehemden begonnen. ‘Ik heb een mooie tijd bij Nieuwkoop gehad en het is ook gewoon een leuke club, maar ik ben toen aan een nieuw avontuur en heb veel zin om bij Zevenhoven aan de slag te gaan.’

Archieffoto Kees Verhaar (in actie namens Nieuwkoop in de derby tegen TAVV)

0172SPORT, Luuk Valentijn, Luukraak Geschoten, column

Voetbal is oorlog

Snellink verlengt contract bij Jumbo-Visma aan vooravond WK allround