BSC'68, sv Nieuwkoop, 0172SPORT

Nieuwkoop wint ruim van BSC ’68 en bekert verder

Benthuizen | Nieuwkoop moest na de overwinningen tegen Sportief en MMO afrekenen met BSC ’68 om door te gaan in de beker. De opponent had na twee bekerwedstrijden ook reeds zes punten weten te verzamelen, maar het werd uiteindelijk een gemakkelijke middag voor de oranjehemden.

De openingsfase ging erg op en neer, waarbij de thuisploeg de eerste kleine kansjes kreeg. Na een kleine tien minuten nam Nieuwkoop het initiatief over en even later werd dit kracht bijgezet toen Dennis Boer, na een goede steekbal, met een lage schuiver de 0-1 langs de keeper schoof. De score werd al snel verdubbeld. Na een kluts viel de bal voor de voeten van Boy Vork, die rustig bleef, de keeper omspeelde en binnenschoot, 0-2. Het vlagsignaal van de grensrechter van de thuisploeg voor buitenspel werd hierbij terecht genegeerd.

Na een klein half uur werd de wedstrijd al zo goed als in het slot gegooid. Een prachtige aanval van Nieuwkoop, met als hoogtepunt misschien wel het balletje achter het standbeen langs op snelheid van Jeffrey van Lith, werd met een hard afstandsschot afgerond door Boer. Vanaf dat moment viel de oranje machine van Michel Strating stil. BSC ’68 kreeg enkele kansen, maar wist die niet te verzilveren en zo stond het bij rust dus 0-3.

De eerste twintig minuten na rust zagen er eigenlijk hetzelfde uit als het laatste kwartier voor rust. Nieuwkoop gaf niet vol gas en BSC ’68 kreeg mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. De vierde Nieuwkoopse treffer had op het scorebord kunnen verschijnen nadat Vork een opbouwende verdediger de bal afhandig maakte. Zijn stift was vervolgens net te laag om de keeper te verslaan, maar het was het startschot voor de eindsprint van Nieuwkoop.

Een paar minuten later kreeg het namelijk een strafschop. Boer benutte dat buitenkansje en maakte zijn hattrick. Een kleine tien minuten later mocht Boer, vorig seizoen topscorer van Nieuwkoop, ook aantekenen voor de vierde treffer toen hij aan het einde stond van een snelle Nieuwkoopse counter. Vijf minuten voor tijd maakte Vork zijn tweede, en Nieuwkoops laatste van de middag. Met een schot van afstand werd de keeper voor de zesde keer verslagen. De thuisploeg mocht net voor het eindsignaal vanaf elf meter nog de de eretreffer maken. Ook deze strafschop werd benut en betekende de 1-6 eindstand.

Strating was na afloop tevreden: ‘We hebben prima vanuit de organisatie gespeeld en de kansen benut die we hebben gekregen. Het team is er in de breedte beter op geworden. We zijn klaar voor de start van de competitie, maar kunnen nog veel beter dan we de afgelopen weken hebben laten zien.’

Volgende week opent Nieuwkoop de competitie met een uitwedstrijd tegen VVSB.