Slechte generale voor vernieuwd Nicolaas Boys

Rotterdam | Na overwinningen tegen Pretoria (3-4) en Alphen (4-3) heeft Nicolaas Boys zijn derde bekerwedstrijd met 3-0 verloren van HOV/DJSCR. Hierdoor is de ploeg van Dijar Kasim op doelsaldo uitgeschakeld voor de volgende bekerronde. Alphen is door een 0-14(!) overwinning op Pretoria poulewinnaar geworden en heeft zich zodoende wel voor de volgende ronde geplaatst.

Nicolaas Boys trad vandaag in Rotterdam aan zonder de geschorste Luke van Veen. Waar vorige week Koen Verlooij onder de lat stond, kreeg ditmaal Tim Stouten de gelegenheid om zijn kunsten te vertonen. Met twee eerste elftal waardige keepers kan men in Nieuwveen dus gerust spreken van een luxeprobleem. De ‘boys’ kregen in de eerste helft wel wat mogelijkheden, maar waren niet scherp in de afronding. Dat was de thuisploeg wel, want in de omschakeling sloegen de Rotterdammers tweemaal toe: 2-0.

Na de rust was het eigenlijk hetzelfde verhaal. Met het veldspel van Nicolaas Boys was niks mis, maar opnieuw liet de afronding de ploeg in de steek. In de slotfase ging de ploeg van Kasim één-op-één spelen en liep het nog tegen een derde tegentreffer aan: 3-0.

Ondanks de nederlaag lijkt Kasim zijn ploeg op de rit te hebben. Ten opzichte van afgelopen seizoen hebben een aantal spelers uit de jeugd de stap naar het eerste elftal gemaakt en daarnaast zijn weer een aantal goede voetballers uit de lagere elftallen beschikbaar. Volgende week start Nicolaas Boys aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Spaarnwoude.

Opstelling Nicolaas Boys:
Tim Stouten; Daniel van de Voorn, Rik Verkerk, Tom van Gils, Ravi Pijper; Joey van de Haak (46. Joost Verkerk), Sjef de Groot, Fitz Mac Lean (46. Roy de Jong); Jordy van Eijk (60. Jim Janmaat), Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat

Archieffoto Kees Verhaar

TAVV in de hoek waar de klappen vallen

BSC'68, sv Nieuwkoop, 0172SPORT

Nieuwkoop wint ruim van BSC ’68 en bekert verder