Nicolaas Boys in blessuretijd onderuit tegen Spaarnwoude

Nieuwveen | Nicolaas Boys moest voor de thuiswedstrijd tegen Spaarnwoude uitwijken naar het kunstgrasveld, aangezien het natuurgrasveld was afgekeurd door de grote hoeveelheid gevallen neerslag. In de openingswedstrijd van het seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al, toen was de club met de gelijknamige naam als het dorp uit de gemeente Haarlemmermeer met 4-1 te sterk voor de Nieuwveners.

Ook in de thuiswedstrijd had Nicolaas Boys veel moeite met Spaarnwoude en dat kwam niet zozeer door het voetballend vermogen van de bezoekers. Aanvoerder Peter Burgmeijer hierover: ‘Spaarnwoude hanteerde voornamelijk de lange ballen. Ze hadden een aantal grote speler voorin en gokte erop de spits de bal zou verlengen. Met hun kwaliteiten een goed strijdplan, maar voetballend zag het er niet uit.’

‘Wij konden zelf te weinig gebruik maken van de extra man op het middenveld’

Peter Burgmeijer | Nicolaas Boys

Al vroeg in de wedstrijd kwam Spaarnwoude op een 0-1 voorsprong uit een counter, na twintig minuten werd de stand gelijk getrokken. Peter Burgmeijer zag zijn penalty gekeerd worden, maar Sjef de Groot was er als de kippen bij om de rebouw binnen te schieten: 1-1. Zeven minuten later kwam Nicolaas Boys aan de leiding. Fitz MacLean – die bij afwezigheid van Ravi Pijper in de basis begon – maakte zijn eerder competitiedoelpunt in de hoofdmacht van de Nieuwveners. Vlak voor rust werd het andermaal gelijk: 2-2.

De tweede helft was eigenlijk het aanzien niet waard, want ook Nicolaas Boys begon de lange bal te hanteren. Waar het in de eerste helft nog probeerde te voetballen – maar te weinig profiteerde van de man meer situatie op het middenveld – gebeurde dat na de rust niet meer. Het leek bij een puntendeling in Nieuwveen te blijven, maar diep in blessuretijd werd Tim Stouten op een hele lelijke manier gepasseerd: 2-3.

Voor Nicolaas Boys is 2020 slecht begonnen met twee nederlagen en hierdoor is de gevarenzone weer angstvallig dichtbij gekomen.

Tim Stouten; Jordy van Eijk, Rik Verkerk, Luuk van Veen, Tom van Gils; Joost Verkerk (Job Janmaat), Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Jim Janmaat; Sjef de Groot, Fitz MacLean (Niels Verhaar)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)