Altior thuis ook te sterk voor EMM’21

Langeraar | Wedstrijden tussen Altior en EMM’21 – tot voor kort DOSR – staan al vele seizoenen op de rol. Maar ook de fusieclub uit Roelofarendsveen heeft ook de lokroep van het zaterdagvoetbal niet kunnen weerstaan en dus stond de streekderby zondag voor de laatste keer op het programma. Altior wist net als tijdens het uitduel te zegevieren.

Het weer in grote getale toegestroomde publiek (zo’n vijfhonderd toeschouwers) zag twee ploegen die met respect voor elkaar wilden voetballen. Over en weer waren er in het begin van de wedstrijd een paar plaagstootjes, maar binnen het al uur zou de wedstrijd al volledig losbarsten. In de negentiende minuut kwam het publiek voor het eerst op de banken. Ed van der Weijden werd met een diepe pass het strafschopgebied ingestuurd en gaf strak voor op spits Luuk den Haan die zich vrij draaide en doelman Jochem van Rijn kansloos liet, 1-0. Ruim een minuut later kon men weer juichen. De aftrap van de bezoekers werd snel veroverd en weer wist Van der Weijden in de diepte de bal te ontvangen en nu bracht hij broer Tom in stelling. Vanaf een meter of twintig deponeerde de jongste Van der Weijden-telg het leer in de linkerbovenhoek.

EMM’21 schakelde een tandje bij en een lange rush van spits Stijn Rietbroek kon ternauwernood door keeper Jeroen Sassen worden gekeerd. Het bleek een voorbode op de aansluitingstreffer want na bijna een half uur spelen bereikte een strakke voorzet vanaf de rechterkant het hoofd van spits Damian Hoogenboom die de bal achter Sassen tegen de touwen knikte. EMM’21 zette aan en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de rust werd bereikt met een 2-1 voorsprong.

Altior startte goed in de tweede helft en kwam al snel op voorsprong. Ditmaal was de Van der Weijden-combi omgekeerd want nu bediende Tom met een vrije trap broer Ed die de bal met het hoofd verlengde en over doelman Van Rijn kopte, 3-1.
Ondanks de vele wissels aan beide kanten veranderde het spelbeeld niet: Altior verdedigde degelijk de voorsprong en hield het veld klein. EMM’21 probeerde het laatste kwartier met meer aanvallende spelers de aansluittreffer te forceren, maar de ruimte die daardoor achterin ontstond leverde nog zeker drie grote kansen voor Altior op. Van Rijn wist zich echter een aantal maal te onderscheiden waardoor de marge niet vergroot werd.

‘We zien wel waar het eindigt voor ons, momenteel draaien we in ieder geval lekker mee.’

De periodetitel is geen doel op zich volgens Altior-aanvoerder Thijs Noordsij

Beide teams eindigde met tien man. Bij de bezoekers wegens een blessure, bij Altior kreeg de ingevallen Reber Taha zeer onnodig tweemaal geel te zien. Aan de stand veranderde verder niks meer waardoor Altior een mooie overwinning boekte en prima zaken deed in strijd om periodetitel.

Aanvoerder Thijs Noordsij sprak van een terechte overwinning: ‘Hier valt weinig op af te dingen, dit is een meer dan terechte zege. We startten vandaag heel goed en liepen al snel uit naar een 2-0 voorsprong. Daarna zakte we iets terug met de 2-1 tot gevolg maar verder heeft EMM eigenlijk vrijwel niets gecreëerd. Met een gedeelde vijfde plaats staan we nu waar we horen te staan. De periodetitel is niet perse ons doel. We zien wel waar het eindigt voor ons, momenteel draaien we in ieder geval lekker mee.’

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Tom van Vliet, Sebastiaan van Veen, Stan Janssen; Tim Heikoop (Reber Taha), Sam van der Meer, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Luuk den Haan, Ed van der Weijden

Bron en foto: Nico van Smoorenburg