Aarlanderveen walst na de rust over Roodenburg heen

Aarlanderveen | De laatste competitiewedstrijd van Aarlanderveen stond in het teken van afscheid nemen. Negen jaar lang maakte Maarten Rijnbeek onderdeel uit van de Aarlanderveen selectie en speciaal voor deze wedstrijd was hij aanvoerder gemaakt. Rijnbeek is zeer geliefd bij Aarlanderveen, maar heeft besloten om het wit en groen te verruilen voor het oranje van Nieuwkoop.

Onder aanvoering van Rijnbeek betrad kampioen Aarlanderveen het veld door een erehaag van klappende Roodenburg spelers. Aarlanderveen begon met A-junior Sven Koelewijn onder de lat en de 17-jarige middenvelder Mats Westmaas stond opnieuw in de basis. De eerste helft was een saai potje, waarin de afscheid nemende Rijnbeek de openingstreffer maakte. Dit was zijn eerste treffer in ruim twee jaar tijd. Rijnbeek kopte een voorzet van Jorn Poelwijk goed in de hoek. Vlak voor rust bepaalde Roodenburg de ruststand op 1-1.

‘We zijn nu al ruim vijftien maanden ongeslagen, op naar de derde klasse waarin we deze status proberen nog even proberen vast te houden’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

In de tweede helft kwam er een ander Aarlanderveen uit de kleedkamer, mede door de inbreng van Fahri Margoum en topschutter Aziz El Bouazatti. De gehele tweede helft was het eenrichtingsverkeer. El Bouazatti liet blijken waarom hij er vandoor gaat met de Intersport-Twinsport Topscorers Trofee, want in driekwartier tijd wist hij maar liefst vier maal te scoren en daarmee zijn seizoenstotaal op zevenentwintig te zetten. Ook Jorn Poelwijk en Jeroen Lamboo wisten het net te vinden, net als een speler van Roodenburg in het eigen doel. De eindstand werd dus bepaald op 8-1. Vlak voor tijd werd Maarten Rijnbeek onder luid applaus en een staande ovatie van het veld gehaald.

‘Ook de laatste wedstrijd hebben we niet verloren, we zijn nu al ruim vijftien maanden ongeslagen in de competitie. Een fantastische prestatie van onze spelersgroep en staf. Op naar de derde klasse waarin we deze status nog even proberen vast te houden’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Valentijn Oudijk, Kafel Voorn, Reau Waandels, Jeroen Lamboo; Maarten Rijnbeek ©, Mats Westmaas (46. Fahri Margoum), Elias Karmiris; Lekan Adekanye, Jorn Poelwijk, Bram Egberts (46. Aziz El Bouazatti)

Archieffoto website Aarlanderveen

Nieuwkoop sluit seizoen en jubileumweekend met zure remise af

DIOS en Nicolaas Boys houden elkaar in evenwicht