0172SPORT, Altior-DSOV

Altior-thuis blijkt voor DSOV een onneembare vesting

Langeraar | Op een zonovergoten maar koude zondagmiddag nam Altior het op tegen middenmoter DSOV dat tien punten meer dan de Langeraarders wisten te verzamelen. Eerder dit seizoen werd er met 2-3 gewonnen in Vijfhuizen dus met het vertrouwen zat het vooraf wel goed. Dit bleek terecht…

Er stond een zeer stevige wind wat het voetbal zeker voor één van beide ploegen vrijwel onmogelijk maakte. Het was DSOV dat met de wind in de rug begon en dus het spel bepaalde en Altior terugdrong. In de achtste minuut deed Altior via Tim Heikoop iets terug vanuit de tegenstoot, maar zijn inzet ging voorlangs. Daarna was het alle hens aan dek voor de goal van Jeroen Sassen. Eerst voorkwam verdediger Stan Janssen middels een bloktackle een doelpunt waarna ook Sassen zich liet zien met twee knappe reddingen.
Na bijna een half uur spelen kreeg Altior meer grip op de tegenstander en kwam het er meer uit. Zo werd een mooie aanval afgevlagd en schoot Eray Bozkurt vanuit kansrijke positie naast. Dit bleek de opmaat naar de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg maar niet voordat Sebastiaan van Veen op de doellijn eerst nog een tegengoal voorkwam. In de eenendertigste minuut kwam de bal na een razendsnelle Altior-counter terecht bij Rick Keijzer. Zijn schot werd nog door DSOV-doelman Bjorn Haggerty gestopt, maar in de rebound wist Tim Heikoop de 1-0 te maken. Er volgden nog wat kansen over en weer en DSOV claimde vlak voor rust tevergeefs nog een strafschop maar aan de 1-0 tussenstand veranderde voor rust niks meer.

“Het vertrouwen groeit en we krijgen nog een paar directe concurrenten”

Tim Heikoop over het ontlopen van directe degradatie

Na de rust had Altior het windvoordeel. DOSV had nog altijd meer aan de bal, maar Altior kon er nu makkelijker via de counter uitkomen. Acht minuten na rust leverde zo’n snelle tegenstoot de 2-0 op. Ditmaal was Heikoop de aangeven, aanvoerder Tom van der Weijden haalde de trekker over. DSOV bleef het op de voetballende manier proberen maar vond geen gaatje in de Langeraarse defensie. Altior bleef hierdoor de gevaarlijkste ploeg. Een kwartier voor tijd kwam Rick Keijzer in balbezit die Heikoop in stelling bracht. De aanvaller haalde verwoestend uit en besliste met zijn tweede treffer de wedstrijd definitief.

Hoofdrolspeler Heikoop was uiteraard tevreden over zijn eigen spel en dat van zijn ploeg. “Het was best een zware wedstrijd waarbij de wind een grote rol speelde, maar wij kunnen denk ik terugkijken een vrij goede pot van onze kant. De eerste helft met wind viel er nagenoeg niet te voetballen en hadden we het in de beginfase moeilijk. We kwamen een aantal keer goed weg ook en moesten ons vooral beperken tot verdedigen. DSOV beschikt over een aantal zeer technisch vaardige spelers, waar we gaandeweg meer grip op kregen. De tweede helft was de wind in ons voordeel, kwamen we er meer aan te pas en konden we er een aantal keer goed uitkomen. We hadden zelfs nog een aantal kansen op de 4-0 en 5-0.”

Altior heeft de aansluiting met de p/d-plaatsen inmiddels gevonden en het geloof directe degradatie te ontlopen groeit met de week. “Dat vertrouwen groeit zeker, vooral ook omdat we nog een aantal directe concurrenten krijgen en we momenteel in een goede flow zitten. Zeker in thuiswedstrijden boeken we goede resultaten”, aldus Heikoop.