Nieuwkoop pakt drie punten tegen VVC na zeer bewogen weekend

Nieuwkoop | Voorafgaand aan de wedstrijd tegen het lager geklasseerde FC VVC werd de Nieuwkoop-selectie op de hoogte gebracht van het onverwachte vertrek aan het einde van het seizoen van trainer Michel Strating. De selectie was zeer van slag maar rechtte als collectief de rug en sleepte misschien wel voor zijn trainer de drie punten op overtuigende wijze binnen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Nieuw-Vennep maar de inzet met het hoofd kon nog voor de doellijn worden weggewerkt door de teruggekeerde Dirk van den Haak. Na een kwartier lag de bal alsnog achter doelman Thomas Boekestein. Na een diepe bal kon Jamil Da-Cruz vanaf de rechterkant van het strafschopgebied binnenschieten, 0-1. Nieuwkoop stak veel energie in de wedstrijd en speelde ondanks de vroege achterstand erg gretig. Vlak na de treffer van VVC schoot Robin Voorend net naast. Een paar minuten later lag de gelijkmaker in de touwen. Na een slechte terugspeelbal van de bezoekers kon Chiel Groenewoud oppikken en afwerken, 1-1.

De oranjehemden gingen direct op zoek naar de voorsprong. De VVC-goalie had een prima redding in huis op een schot van Van den Haak maar moest capituleren toen Boy Vork vanaf elf meter mocht aanleggen, 2-1. Dit was het moment dat VVC weer gas ging geven en zo ging de wedstrijd bij vlagen op en neer. Twee schoten vlogen naast het doel van Boekestein, maar in de zesendertigste minuut kon na een voorzet vanaf rechts alsnog de 2-2 binnen worden getikt. Even daarvoor zag Sam Vijfhuizen hoe zijn schot uit de hoek werd getikt en dus een ruimere voorsprong voor Nieuwkoop werd voorkomen.

‘De jongens hebben het goed opgepakt en hun frustratie omgezet in iets positiefs’

Michel Strating over de reactie van zijn team op zijn vertrek

Nog geen twee minuten na die gelijkmaker schoot Vijfhuizen het leer alsnog tegen de touwen. Na een diepe bal kon hij binnenwerken. In de laatste minuten voor rust was Groenewoud nog dichtbij een vierde treffer, maar zijn poging ging naast het doel. Zo stond er bij rust al een doelpuntrijke stand van 3-2 op het scorebord.

In de tweede helft duurde het even voordat er weer kansen te zien waren. Nieuwkoop bleef een gretige indruk maken en was dan ook de ploeg die op zoek ging naar de beslissende treffer. Joris Verweij was na een uur spelen dichtbij, maar hij kwam net te kort om de bal langs de uitkomende doelman te spelen. Ook Voorend was dichtbij, maar zijn harde schot werd fraai met de vingertoppen door de keeper over het doel getikt. VVC was slechts één keer echt gevaarlijk, toen het een schot voor het doel van Boekestein langs krulde.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist en wederom was spits Vijfhuizen het middelpunt van de feestvreugde. Hij knikte een voorzet binnen en zorgde daarmee voor veel opluchting bij de Nieuwkopers.

Strating, misschien wel de meest besproken man van het weekend, was na afloop trots op zijn ploeg. ‘De jongens zaten voor de wedstrijd wel even stuk toen ik hen mededeelde dat ik komend seizoen niet meer voor de groep zal staan maar ze hebben het goed opgepakt en hun frustratie omgezet in iets positiefs. Ze hadden de juiste drive en we speelden gewoon een goede pot. Aan de bal vond ik het vandaag zeer behoorlijk, dit was een meer dan verdiende overwinning.’
Een dag na het nieuws dat binnen de club was ingeslagen als een bom had Strating er nog altijd de “P” in maar vond zich getroost door de vele steunbetuigingen aan zijn adres. ‘Die reactie van die jongens zegt genoeg en doet me natuurlijk goed. Ook de reactie van andere mensen binnen de club heb ik moed uit kunnen putten. Het verdiend al met al allemaal niet schoonheidsprijs, ik ben er nog steeds woest over maar het is gebeurd en je draait het niet meer terug. Ik moet het nu gewoon een plekje gaan geven. Samen met mijn team wil ik er nog een zo mooi mogelijk seizoen van maken en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt’, besloot de Amsterdamse oefenmeester.