Doek lijkt vroegtijdig te vallen voor Sportief na nederlaag tegen Linschoten

Woerdense Verlaat | Er was Sportief veel aan gelegen een gunstig resultaat te behalen in de thuiswedstrijd tegen Linschoten. Verlies zou de ploeg van vertrekkend trainer Cor Stoof immers nóg dieper in de degradatiezorgen duwen. Men vocht voor een mogelijk laatste strohalm, kwam verdiend op voorsprong maar stond na negentig minuten wederom met lege handen.

In de beginfase ging het spel op en neer, maar het was de thuisploeg dat de leiding nam. En wie anders dan Stijn Molenaar was het goudhaantje. Joel Verlaan had de marge hierna moeten verdubbelen, maar bewees zijn ploeg geen goede dienst door oog in oog met de doelman Maikel Paling te falen. Hij kreeg de uitgelezen kans geboden nadat Justin Verkerk binnen de zestienmeterlijnen naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Hein Visser gaf voordeel omdat Verlaan in balbezit kwam, waar hij misschien wel een strafschop en een rode kaart had moeten geven. De pijn van de misser werd hierna alsmaar groter want in de tegenstoot wist Linschoten de gelijkmaker op het bord te zetten.
Sportief rechtte de rug en enkele minuten later nam het voor de tweede keer deze middag de leiding en weer was het Molenaar die zijn naam op het scoreformulier zette. Na een prima loopactie wist hij keurig af te ronden. Hij loodste zijn ploeg op deze manier met een heerlijk gevoel de rust in.

Kort na rust ging het mis en iedereen met een groen-wit hart keek hierbij verwijtend naar arbiter Visser die de bal nu wél op de stip plaatste na een vermeende overtreding van Justin Verkerk. Alles en iedereen zag een keurige interceptie, maar de bal ging toch op elf meter. Doelman Nick Stark had geen antwoord op de inzet en vier minuten na de thee kon Sportief weer opnieuw beginnen.
De penalty-situatie bleef de gemoederen bezighouden en dit leidde ertoe dat Sportief de wedstrijd uit handen gaf. Tweemaal was er onoplettendheid achterin bij Bob van den Haak en even zo vaak werd dit afgestraft. Hierdoor liep Linschoten eenvoudig uit naar een 2-4 voorsprong. Molenaar had de kans de spanning terug te brengen, maar zijn kopbal van dichtbij ging naast het doel van Paling.

‘De scheids heeft de wedstrijd eigenhandig gekanteld’

Aanvoerder Tosca Wens was woest na afloop

In de slotfase liepen de bezoekers nog uit naar 2-5 en doopte hiermee Sportief dieper en dieper in de degradatiezorgen.

‘Het wordt wel een heel lastig verhaal nu ja’, erkende ook aanvoerder Tosca Wens na afloop. ‘Maar we moeten blijven knokken voor ieder punt en zorgen dat we minimaal tiende worden. Als ik naar vandaag kijk overheerst er woede. We voelen ons echt genaaid vandaag, ons wordt een zuivere strafschop onthouden en voor helemaal niks krijgen zij er wel één. De scheids heeft de wedstrijd vandaag eigenhandig gekanteld, zo zie ik het gewoon. Daarna zijn we het echt kwijt en lopen zij, ook nog mede door persoonlijke fouten, uit naar een ruime overwinning.’