Altior ook tegen SO Soest aan de verkeerde kant van de score

Soest | Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug is het Altior niet gelukt een tik uit te delen aan de concurrentie. Op bezoek bij Sport Organisatie Soest was het zeker niet de mindere partij, maar brak een gebrek aan scorend vermogen de Langeraarders andermaal op. Door het verlies gaat het er steeds somberder uitzien voor de equipe van Arjan van der Laan, het gat naar de veilige negende plaats is inmiddels acht punten…

De eerste helft was lange tijd een tactisch schaakspel waarbij beide ploegen moeite hadden om tot kansen te komen. Waar de thuisploeg enkele speldenprikjes wist uit te delen was het vijf minuten voor rust Tom van der Weijden die de openingstreffer leek te maken. Zijn bekeken schot ging weliswaar langs de doelman maar kwam via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.
De openingsfase van de tweede helft was duidelijk voor de thuisploeg dat aan de hand van een invaller nieuw elan gevonden leek te hebben. De rappe buitenspeler was continue dreigend en na een paar voorzetten die niet aankwamen was het na bijna een uur voetballen dan toch raak uit een voorzet van de rechterspits.
Altior nam het initiatief weer over en ging met veel strijd op zoek naar de gelijkmaker. Van der Weijden passeerde in de achtenzestigste minuut met een tegendraadse kopbal wederom de doelman, maar voor de tweede maal werd deze gered door het aluminium. Vijf minuten later was de Langeraarse captain met het hoofd weer dichtbij, maar nu brachten de vuisten van de eerder fortuinlijke goalie redding.

“Ons probleem is het scoren momenteel, maar de jongens die er staan kunnen écht wel een goal maken hoor”

Aanvoerder Tom van der Weijden heeft nog altijd vertrouwen in de tweede seizoenshelft

Een prima uitgespeelde counter van de thuisploeg betekende de 2-0 en de nekslag voor de strijdende oranjehemden. Hoofdrolspeler Tom van der Weijden ziet inmiddels een rode draad die hem niet aanstaat. “Het was weer een beetje hetzelfde liedje. We waren zeker niet minder dan zij maar zij scoren er twee en wij niet. Het zat ook wel echt tegen want we creëren een stuk meer dan zij, zelf raak ik bijvoorbeeld al driemaal de paal. Hij wilde er gewoon echt niet in…”

Op de vraag of de aanvoerder denkt dat het na de winterstop nog goedkomt met zijn ploeg reageerde hij als volgt: “Ons probleem is het scoren momenteel, maar de jongens die er staan kunnen écht wel een goal maken hoor. Ik weet dan ook zeker dat zij er na de winter meer gaan malen en dan ga je dus ook wedstrijden winnen. Ik denk dan ook dat het nog goed komt. Wel moet ik zeggen dat alle tegenstanders tot nu toe voetballend echt goede ploegen zijn, dit is een betere tweede klasse dan waar we vorig seizoen in zaten. We hebben tegen heel veel tegenstanders weerstand kunnen bieden, alleen hadden we dan net het geluk niet aan onze zijde. Dus als het een klein beetje meer mee gaat zitten na de winterstop, gaan we meer punten pakken dan dat we tot nu toe hebben behaald.”

Jeroen Sassen; Sven de Regt (Rody Blommestijn), Tom van Vliet, Stan Janssen, Bram Hartveld; Reber Taha, Sebastiaan van Veen (Jesse van Santen), Tom van der Weijden ©, Tristan Lek (Sam van der Meer); Luuk den Haan (Eray Bozkurt), Tim Heikoop (Rick Keijzer)

Bron: Nico van Smoorenburg | Foto: Sven van Vliet