Nieuwkoop met goed gevoel naar cruciale weken na zege op VVSB

Noordwijkerhout | Met de bekerstunt van afgelopen dinsdag nog vers in het geheugen, moesten de mannen van Boris van Es zaterdag weer op scherp staan voor een belangrijk duel in de competitie. Met het oog op de titelstrijd is overigens elk duel nu belangrijk. Ditmaal werd VVSB aan de zegekar gebonden.

Nieuwkoop startte met Noë Esselink in de defensie en Joris Verweij op het middenveld. In de voorhoede was er plek voor Robin Voorend. Er werd goed aan de wedstrijd begonnen door de oranjehemden. Binnen vijf minuten kon Sam Vijfhuizen al de 0-1 tegen de touwen schieten. Het veelbelovende begin kon echter niet worden doorgetrokken. Van beide kansen waren er weinig kansen te noteren. De weersomstandigheden, met veel wind en regen, zal daar ongetwijfeld een rol bij hebben gespeeld. De enige noemenswaardige kans die voor rust nog kon worden genoteerd was van Sam van der Hoorn, die de bal goed mee de diepte in kreeg, maar veel te gehaast schoot en de bal zo naast zag stuiteren.

De tweede helft begon direct met gevaar van de thuisploeg. Uit een vrije trap leek vrij ingetikt te kunnen worden, maar de bal werd tegen doelman Thomas Boekestein aangeschoten. Een ontsnappingsmomentje voor Nieuwkoop dus, dat achterin verder nauwelijks in de problemen is geweest. Zaak was om het aan de andere kant van het veld af te maken tegen een stug VVSB. Dat werd een stukje makkelijker toen de paars-gelen na een klein uur een rode kaart kregen en dus met een tien man door moesten.

Na speldenprikjes van Dave Verhage en Thijs van der Zon was het uiteindelijk Vijfhuizen die zijn tweede van de middag mocht maken. Een mooie hoge voorzet van Voorend werd door Vijfhuizen fraai ingekopt waardoor de drie punten andermaal binnen leken te zijn. Vlak voor tijd kwam er nog een derde doelpunt bij. Esselink gaf vanaf de rechterkant de bal voor het intikken aan Voorend, die dat dan ook deed en de eindstand op 0-3 bepaalde.

Zonder groots te voetballen pakt Nieuwkoop dus opnieuw drie belangrijke punten. Ook die punten tellen en zijn belangrijk. Het is een goede start richting een aantal belangrijke weken, waarin concurrenten Blauw-Zwart en Aarlanderveen worden getroffen. Tegen Aarlanderveen kan, in het Paasweekend, ook nog de periodetitel worden gepakt. In of net na het Paasweekend wacht eveneens de kwartfinale van de beker. De loting daarvoor is aanstaande maandag.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw (62. Sem Meertens), Mike Boelee, Noë Esselink; Thijs van der Zon (89. Levi Simmerman), Joris Verweij, Boy Vork, Sam van der Hoorn (74. Dirk van den Haak), Dave Verhage; Sam Vijfhuizen (74. Hamza El Marajie), Robin Voorend (89. Thijs de Koning).

Bron: Rick Sinnige

Nicolaas Boys doet zichzelf flink tekort tegen Woubrugge

Na harde nederlaag bij SJZ volgt ‘Swarte’ bladzijde NSV’46: trainer en club uit elkaar…