Nicolaas Boys doet zichzelf flink tekort tegen Woubrugge

Nieuwveen | Nicolaas Boys heeft zichzelf geen goede dienst bewezen en verliest in de absolute slotfase van Woubrugge: 2-3. Door zelf niet de kansen te benutten liepen de Nieuwveners de vrijwel gehele wedstrijd achter de feiten aan. Het leek met de 2-2 in de 91e minuut toch nog een resultaat binnen te slepen, maar daarna ging het alsnog mis.

Met de flinke wind welke dwars over het hoofdveld stond en de hobbelige grasmat, had Nicolaas Boys moeite om in de eerste fase tot goed voetbal te komen. In dit gedeelte kwam het dan ook niet verder dan een goede actie van Milan Hoogervorst op links. Zijn voorzet was echter net te strak om binnen te kunnen worden gelopen door Joost Verkerk. In de zestiende minuut probeerde Peter Burgmeijer ook met een dribbel gevaar te stichten, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit en probeerde dit te herstellen met een tackle. Deze was echter iets te hard waardoor arbiter Van Klink niets anders kon doen dan de gele kaart te tonen aan Burgmeijer. Dit was ook nog eens de vijfde gele kaart waardoor Burgmeijer geschorst is volgende week tegen BSC. Een flinke domper al vroeg in de wedstrijd voor Nicolaas Boys.

Niet veel later volgde nog een flinke domper toen Woubrugge op voorsprong kwam. Een afstandsschot werd niet goed verwerkt door Xander Hardsteen, waardoor Woubrugge in de rebound de 0-1 kon laten aantekenen via Twan van de Geijn. Na deze achterstand kwam Nicolaas Boys beter in de wedstrijd en liet het bij vlagen, ondanks de omstandigheden behoorlijk veldspel zien. Echter stokte dit vaak om en rondom de zestienmeter. Toch kreeg het via de jonge spitsen Milan Hoogervorst en Mike van der Aar de nodige kansen om de stand gelijk te trekken en zelfs om te buigen. Deze werden echter allemaal niet benut waardoor Nicolaas Boys met een 0-1 achterstand de rust in ging.

Mo Bougrine was niet helemaal tevreden en probeerde na de rust met het inbrengen van Rocco Uijttewaal voor de prima spelende Joost Verkerk voor wat meer directe dreiging richting de goal te zorgen. Vrijwel direct na rust viel dan ook de meer dan verdiende gelijkmaker uit een corner van Peter Burgmeijer. Deze zag eerst zijn corner er bijna direct ingaan bij de eerste paal. Dit kon nog net worden voorkomen op de lijn, alleen kon Rik Verkerk vervolgens de bal in de kluts bij Milan Hoogervorst krijgen die hem er vervolgens in kon tikken: 1-1.

“We hebben nu gewoon veertien man die in de basis hoort te staan, dus het missen van Haak en Peter kunnen we zeer gemakkelijk opvangen”

Joost Verkerk over de schorsingen van Burgmeijer en Van den Haak

Hierna probeerden de Nieuwveners door te drukken, maar was het eerst weer Woubrugge welke via Dennis Boer uit het niks een giga kans kregen om weer op voorsprong te komen. De spits zag zijn inzet echter net aan mis gaan. Niet veel later kreeg aan de andere kant de spits van Nicolaas Boys Milan Hoogervorst twee grote kansen. De eerste kans werd net naast geschoten door Hoogervorst uit een strakke voorzet van Rocco Uijttewaal. De tweede ging ook net naast nadat hij de bal na goed klaarleggen van de ingevallen Fitz MacLean iets te gehaast probeerde binnen te schieten. Daarna kreeg Woubrugge uit een van de weinige counters opeens weer een kans via Vince Angenent. Van afstand schoot de buitenspeler de bal uit de stuit bijna in de verre kruising.

Nicolaas Boys was aan het drukken om de voorsprong te pakken, maar kwam toch weer op achterstand. Een terugspeelbal werd niet goed geraakt door Xander Hardsteen, waarna de bal in het midden werd opgevangen door Woubrugge, naar rechts werd gespeeld en via een voorzet werd binnen gelopen door Twan van der Geijn: 1-2. Opnieuw moesten de Nieuwveners dus in de achtervolging en in de absolute slotfase leek het toch nog een punt binnen te slepen via Milan Hoogervoorst. De spits maakte in de 91e minuut de gelijkmaker na een goede voorzet van Rocco Uijttewaal: 2-2. Dit was echter niet de uitslag, want twee minuten later lag de bal aan de andere kant ook in het net. Nadat een ingooi niet aan Nicolaas Boys werd gegeven maar aan Woubrugge, stond de Nieuwveense defensie niet goed en kon Woubrugge na een snelle ingooi en een strakke voorzet de 2-3 binnen lopen. De teleurstelling en frustratie was groot bij Nicolaas Boys en tot overmaat van ramp pakte aanvoerder Joey van den Haak voor protesteren bij de scheidstrechter ook nog een gele kaart waardoor ook hij geschorst is voor volgende week. Een verschrikkelijke klote middag voor Nicolaas Boys, welke naast de zure nederlaag ook nog eens twee sterkhouders missen volgende week tegen BSC.

Middenvelder Joost Verkerk was uiteraard teleurgesteld na deze nederlaag: “Ik vond op zich dat we voor de staat van het veld en met de wind nog behoorlijk goed hebben gevoetbald. Maar aan de andere kant als je ziet hoe makkelijk wij goals weggaven is t ook gewoon weer slecht, dus het heeft een beetje twee gezichten.” Desondanks is de middenvelder nog strijdbaar voor het vervolg van de competitie en geeft hij aan de selectie sterk genoeg is om de schorsingen van Van den Haak en Burgmeijer kunnen worden opgevangen: “We hebben nu gewoon veertien man die in de basis hoort te staan, dus het missen van Haak en Peter kunnen we zeer gemakkelijk opvangen. Ik hoop dat de jongens een leuk weekend weg geboekt hebben samen.”

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk (76. Jari Wijfjes), Joey van den Haak ©, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Peter Burgmeijer, Joost Verkerk (46. Rocco Uijttewaal), Sven Hoogervorst, Fabio dos Santos; Mike van der Aar (65. Fitz MacLean), Milan Hoogervorst

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Door Matthijs Egberts | Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Zevenhoven eenvoudig langs Hazerswoudse Boys

Nieuwkoop met goed gevoel naar cruciale weken na zege op VVSB