Nieuwkoop – Lugdunum na 86 minuten gestaakt

Nieuwkoop | Zaterdag stond voor Nieuwkoop de thuiswedstrijd tegen Lugdunum op het programma. Waarschijnlijk zal hij binnenkort wéér op het menu staan, want de wedstrijd is niet uitgespeeld. Na 86 minuten werd de wedstrijd gestaakt.

Nieuwkoop begon de wedstrijd met vrijwel dezelfde elf als vorige week. Alleen de rechtsbackpositie werd anders ingevuld, daar stond ditmaal Rick Pouw in plaats van Justin Poelwijk. De eerste helft werd er één zonder echte grote kansen. Wel was het Nieuwkoop dat vrijwel het grootste deel in balbezit was en de overhand had. Het lukte alleen moeizaam om snel genoeg door de Lugdunum defensie heen te spelen en tot een grote kans te komen. De eerste wapenfeiten van de oranjehemden zagen we na een kwartier spelen toen eerst Chiel Groenewoud en daarna Iliass Alla naast schoten. In de minuten daarvoor kregen de bezoekers ook al kleine kansen. Zo werd een hoekschop over gekopt en moest Thomas Boekestein een keer ingrijpen toen één van de aanvallers hem probeerde te verrassen met een schot van ver. Na drieëntwintig minuten spelen mocht Dennis Boer aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging eindigde in de handen van de keeper. Vlak voor rust probeerde hij het opnieuw, maar toen ging zijn inzet naast. In de tussentijd moest ook Boekestein een bal vangen en hielp Lugdunum mee met verdedigen door een schot van een eigen aanvaller te blokkeren. De ruststand van 0-0 was niet onlogisch.

‘Spijtig. Het is niet in ons voordeel. Ik had het liever afgemaakt met een penalty en negen niet fitte tegenstanders’

Michel Strating | Trainer Nieuwkoop

De tweede helft begon aan Nieuwkoop zijde met een wissel. Nabil Kallache kwam in het veld voor Iliass Alla. Na vijf minuten voetballen was het Chiel Groenewoud die de bal uit de lucht op zijn pantoffel nam, maar zijn poging ging voorlangs. Ook invaller Kallache liet zich zien. Na een uur spelen lobte hij de afvallende bal uit een hoekschop over. Aan de andere kant was het Boekestein die Nieuwkoop op de been hield met een fantastische redding op een hard en hoog schot dat richting de kruising vloog. Even later greep de doelman ook met zijn voeten goed in na een lage en harde doelpoging. De wedstrijd kantelde toen Lugdunum speler Tom Dijkhuizen een rode kaart kreeg wegens natrappen tegen Sam Vijfhuizen. Nieuwkoop kreeg direct twee kansen. Een vrije trap van Boy Vork ging via de muur naast en een kopbal van Vijfhuizen vloog voorlangs. Een eeuwenoude voetbalwet luidt dat als je de goal zelf niet maakt, de tegenstander dit wel doet. En zo geschiedde. Ilias Absalem kreeg tijd en ruimte en schoot vanuit de tweede lijn geweldig raak: 0-1.

Na vierentachtig minuten kreeg Nieuwkoop een strafschop wegens hands. Dit leverde een tweede gele kaart op en dus moest Lugdunum door met negen man. Dat was ook het moment dat de stoppen doorsloegen bij de bezoekers. Nadat er een periode werd geklaagd over de beslissing liet ook trainer Roberto Escudero van de bezoekers zich horen langs de kant. Hij riep meerdere malen dat de scheidsrechter weg moest en hij kreeg hiervoor een rode kaart. Na meerdere bizarre opmerkingen van diezelfde Escudero én enkele Lugdunum toeschouwers – die veel te ver gingen – besloot de leidsman, die overigens een goede wedstrijd floot, de wedstrijd na 86 minuten te staken en niet meer te hervatten.

Trainer Michel Strating baalde hier na afloop van. ‘Spijtig. Het is niet in ons voordeel. Ik had het liever afgemaakt met een penalty en negen niet fitte tegenstanders.’ Over de rest van de wedstrijd was de coach ook duidelijk. ‘Ik heb een sterk Nieuwkoop aan de bal gezien, maar dat deden we zonder echt gevaarlijke kansen te creëren. Verdedigend een groot compliment, omdat we daar stevig stonden en weinig weggaven. De 0-1 was een geweldige goal vanuit de tweede lijn, alleen moeten we daar druk op de bal houden. Dat doen we niet en daarmee brengen we onszelf onnodig in de problemen.’

Komende week zal de KNVB zich buigen over wat er gaat gebeuren met de wedstrijd. Volgende week speelt Nieuwkoop de derby tegen TAVV.